Strato: Begin 2011 volledig over op IPv6

De Duitse datacenterdiensten-leverancier Strato is over drie maanden klaar met de volledige overstap naar het internetprotocol versie 6 (IPv6). Het bedrijf biedt zijn 1,4 miljoen klanten in Duitsland, Nederland, Italië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Spanje dan internettoegang via IPv6.

Strato heeft in Duitsland twee datacenters, in Berlijn en Karlsruhe. Vanuit deze centra levert het bedrijf onder andere webwinkels en storage in de cloud voor MKB-ondernemingen en het opslagproduct HiDrive (tot 1 terabyte) voor particulieren. Vanaf het eerste kwartaal 2011 wil de onderneming Duitse afnemers ook NAS (Network Attached Storage) leveren uit de cloud. Alle systemen zijn dan over op IPv6.

Riedijk vertelt dat de onderneming al in 2006 besloot de overstap naar het nieuwe internetprotocol te maken. Sindsdien is gestaag gewerkt aan het vervangen de infrastructuur. 'Tot aan de interne backbone aan toe', zegt Riedijk. 'Wij zijn daarmee de eerste in de Duitse markt die volledig over is.'

Extra argument

Het bedrijf koos voor de overstap om klanten betere diensten te bieden, niet om extra geld voor de dienstverlening te kunnen vragen. 'Onze prijzen zijn niet omhoog gegaan', zegt Riedijk. Wel ziet Strato IPv6 als een extra argument voor klanten om voor Strato te kiezen.

In Duitsland is Strato een actief voorvechter van IPv6. Zo is het bedrijf betrokken bij de IPv6 Rat, de Duitse evenknie van de Nederlandse IPv6 Task Force van het ministerie van Economische Zaken. Ook sponsort het bedrijf de Duitse IPv6-awards door een geldbedrag ter beschikking te stellen van 10.000 euro.

Infosec

Hanneke Riedijk van Strato vertelde over de overstap van IPv4 naar IPv6 door Strato tijdens een rondetafelsessie die Computable hield op de vakbeurs Infosec in de Jaarbeurs Utrecht. Aan de sessie deden vier Computable-experts mee: Paul Boot (Bateau Knowledge), Harold Schoemaker (Schoemaker IT), Joost Tholhuijsen (Tholhuijsen Consultancy) en Edwin Vos (NiVo Network Architects).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-03T15:41:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.