ING steekt geld in Bright Computing

Dit artikel delen:
Euro

ING Corporate Investments, de investeringstak van ING, heeft een aandeel genomen in Bright Computing, een leverancier van clustermanagementsoftware for high-performance computing (hpc). Bright Computing is gestart in Amsterdam en is inmiddels gevestigd in het Amerikaanse San José. Het bedrijf is een spinoff van ClusterVision, de Amsterdamse leverancier van hpc-systemen. Met het kapitaal van ING wil de softwareleverancier zijn verkooporganisatie in de Verenigde Staten uitbreiden alsmede het wereldwijde verkoopkanaal. Ook wil Bright Computing het geld gebruiken voor productontwikkeling.

Er zijn geen mededelingen gedaan over de grootte van het belang en de hoogte van het investeringsbedrag. Volgens Maarten Hopman, manager van Corporate Investments bij ING heeft Bright Computing de potentie om fors te groeien in de markt van zware computersystemen. Vlaggenschip is het product Bright Cluster Manager voor het installeren, bewaken en beheren van hpc-clusters (gebaseerd op Intel Cluster Ready componenten). De software wordt gebruikt door onderzoeksinstituten en universiteiten en bedrijven met grote datacentra.

Bright Computing is een afsplitsing van ClusterVision, een Amsterdamse specialist in high performance computing, opslagsystemen en database-clusters. ClusterVision bouwt bijvoorbeeld de nieuwe, groene supercomputer DAS-4 voor zes universitaire locaties in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-09T12:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.