Totale waarde contract minimaal 353 miljoen euro

EU gunt Belgacom en Didata megadeal opslag

Europese aanbesteding Europa vlaggen

Het samenwerkingsverband Belgacom-Dimension Data heeft opnieuw het Nestor-contract (Nestor II) van de Europese Unie in de wacht gesleept. Het contract is goed voor 353 miljoen euro. Het behelst de levering van opslaginfrastructuur en -software en dienstverlening aan de verschillende Europese instellingen. Het gaat om san- en nas-omgevingen met producten van EMC, Cisco, NetApp, HDS, en Brocade. Dit meldt het Belgische ict-vakblad Data News.

Het contract is goed voor 353 miljoen euro over minstens vier jaar (met heel wat mogelijke uitbreidingen). Nestor I was al goed voor ongeveer 180 miljoen euro. Volgens een bron dicht bij het dossier grepen een consortium van Bull en Systemat en een consortium van Fujitsu en een niet nader genoemd bedrijf naast de order die voortkwam uit een tender.

Hoewel Dimension Data vooral een EMC- en Cisco-partner is, heeft de Europese Commissie san- en nas-systemen in huis van zowel EMC en Cisco als van NetApp, HDS en Brocade. Die staan voor het grootste deel in datacenters in Luxemburg. De dienstverlening zal dus ook vooral daar en in België plaatsvinden. En verder, zo'n 30 procent van de gevallen, in de andere Europese lidstaten.

6800 TB opslag

Als alle verlengingen worden gebruikt, loopt het contract over tien jaar. In die periode schat de Europese Commissie dat alle deelnemende instellingen alles samen zo'n 6800 terabyte (TB) aan opslagvolume zullen opsouperen. Dit jaar wordt dat nog geschat op zowat 200 TB, volgend jaar al op het dubbele en in 2014 al op 800 TB per jaar. Over tien jaar verspreid rekent de commissie ook op meer dan 71.000 mandagen aan dienstverlening.

Pas nog werd bekend dat ict-dienstverlener Econocom een pc-contract in de wacht sleepte bij de Europese instellingen, goed voor 83 miljoen euro. Een consortium van Trasys, Siemens, Ordina en Fujitsu won het Europese ESP-DESIS-contract, voor softwareontwikkeling, goed voor ongeveer 80 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-18T10:39:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.