Haarlems Leaseweb opent datacenter in VS

Dit artikel delen:
Datacenter

Hostingbedrijf en datacenterbeheerder Leaseweb uit Haarlem opent begin 2011 zijn eerste datacenter in de Verenigde Staten. Het pand staat in Manassas, ongeveer zestig kilometer ten westen van Washington D.C. De vestiging is bedoeld om Leaseweb een internationaler karakter te geven. Een aantal bestaande klanten van het bedrijf heeft al getekend voor het gebruik van de nieuwe locatie.

De hosting provider heeft vier datacenters in de regio Amsterdam-Haarlem en een in Brussel. Het datacenter in de Verenigde Staten is de eerste buiten Europa. Daarmee kan het bedrijf als een van de weinige Europese aanbieders zelf hostingdiensten in Amerika aanbieden.

Dat de concurrentie in de VS groot is, deert algemeen directeur Con Zwinkels van Leaseweb niet. Hij verwacht dat het nieuwe datacenter vooral aantrekkelijk is voor klanten die wereldwijd actief zijn en in de VS dezelfde diensten en bandbreedte willen hebben als in Europa.

Bredolab

De infrastructuur van Leaseweb is gebaseerd op technologie van Dell, HP, Microsoft, VMware, Cisco, Juniper en APC. De onderneming heeft eigen engineers en technici in dienst. Er werken ongeveer negentig mensen. Leaseweb werd opgericht in 1997 en is onderdeel van de Ocom-groep. Die bezit ook andere internetbedrijven zoals Evoswitch en Fiberring.

Leaseweb kwam eind oktober 2010 in het nieuws doordat in zijn datacentrum de commando- en controleservers van het Bredolab-botnet werden uitgeschakeld. Via dat botnetwerk werden virus- en spamaanvallen uitgevoerd, onder meer om bankgegevens van internetters te bemachtigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-25T10:52:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.