Fujitsu komt met datacenter voor MKB

Fujitsu brengt een 'datacenter in de doos' uit voor het midden- en kleinbedrijf. Met dit compacte Primergy BX400-systeem halen mkb-klanten hun rekencentrum in huis en kunnen ze hun verschillende server- en opslagsystemen vervangen door één apparaat. Ook vormt de BX400 een alternatief voor het inhuren van computer- en beheercapaciteit bij een hostingbedrijf. De BX400-machine is modulair opgebouwd en beschikt over alle datacentervoorzieningen in het klein, waaronder een ups en airco.

Rolf Schwirz, de nieuwe topman van Fujitsu in Europa, Afrika en India, presenteerde de BX400 officieel op Visit 2010, de it-beurs van Fujitsu in München. Hij noemt het product een 'green datacenter in the box', speciaal bedoeld voor het mkb. Volgens Schwirz is het nieuwe systeem energie-efficiënt ingericht en valt het eenvoudig te installeren. 'Alle benodigde datacentertechnologie zit er in: bladeservers, opslaggeheugen, cpu's netwerkswitches, ups , airco en monitoringsoftware. De BX400 is het kleine broertje van de Primergy BX900. Als klanten toch meer capaciteit nodig hebben, kunnen ze direct  alles overzetten op dit systeem.'

Verschillende vestigingen

Fujitsu richt zich met de BX400 op klanten uit het mkb  die hun gegevens het liefst intern in huis draaien. Zij kunnen met het compacte apparaat hun losse server- en opslagsystemen vervangen. Ook hoeven ze geen computer- en beheercapaciteit bij derden in te huren. Het bedrijf zegt dat het systeem bij uitstek geschikt is voor organisaties die verschillende vestigingen hebben.

De BX400 wordt in de Fujitsu-fabriek in het Duitse Augsburg geproduceerd. Het apparaat heeft ruimte voor acht server- of storage blades en zestien cpu's, een maximaal geheugen van 2,3 terabyte en 6 terabyte opslaggeheugen, een ups en koeling. In een back-upnoodstroomvoorziening moet wel apart  worden voorzien. De prijs van de machine was nog niet bekend, maar volgens een woordvoerder gaat het om een starttarief van een paar duizend euro en hangt de precieze prijs af van de hoeveel bladeservers en cpu's die een klant wil hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-25T11:21:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.