Markt voor datacenterinfrastructuren zit in lift

De wereldwijde markt voor datacenterinfrastructuren zat in het tweede kwartaal van 2010 in de lift. De omzet nam met bijna 7 procent toe, zo meldt onderzoeksbureau IDC. De groei komt doordat hostingpartijen en wholesale datacenterleveranciers veel nieuwe datacenters bouwen waarbij oude, energieslurpende apparatuur wordt vervangen door nieuwe apparaten.

De wereldwijde markt voor datacenterinfrastructuren bestaat uit power distribution units (pdu's), uninterruptible power supplies (ups), koeling en racks. De markt groeide in het tweede kwartaal qua omzet met 6,9 procent. Het aantal verkochte eenheden nam met 3,6 procent toe. Dit staat in het Worldwide Quarterly Datacenter Infrastructure QView van onderzoeksbureau IDC. Volgens IDC herstelt de datacenterinfrastructuurmarkt zich na een periode van recessie. Dat komt doordat er door hostingpartijen en wholesale datacenterleveranciers veel nieuwe datacenters worden gebouwd en oude, energieslurpende apparatuur wordt vervangen door nieuwe apparaten.

Marktleiders

Leveranciers Emerson Network Power en Liebert leiden de markt voor datacenterkoeling. Samen zijn ze goed voor 47,9 procent van de omzetten in het tweede kwartaal van 2010. APC by Schneider Electric zag zijn omzetaandeel met 3,3 procent dalen, maar het leidt nog steeds de markt voor datacenter power distribution units (pdu) met 29,1 procent. In de markt voor datacenterracks won HP van Emerson. HP heeft nu 22,5 procent omzetaandeel. In de markt voor datacenter uninterruptible power supplies (ups) steeg het omzetaandeel van Eaton met 0,8 procent naar 30,2 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-06T08:11:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.