Anti-hackers chip beschermen IBM-pc

IBM komt met pc's die uitgerust zijn met een nieuwe anti-hackers chip welke wachtwoorden en andere gevoelige identiteitsinformatie beter zal beschermen.

Big Blue zal de eerste computerfabrikant zijn die de chip, welke de identiteit van een computer in siliconen opslaat, zal gebruiken. De chip maakt het voor buitenstaanders moeilijker om zich toegang te verschaffen tot de computer. Het bedrijf voegt deze technologie toe als onderdeel van een verbeterde input-output chip, die de gegevensstroom tussen verschillende onderdelen van een pc regelt.

Het opslaan van identiteitsinformatie in hardware is veiliger dan softwarematige oplossingen. De chip codeert informatie door gebruik te maken van een codesleutel dat alleen toegankelijk is door een speciale processor, welke de informatie beschermt tegen externe hackers en interne gebruikersfouten door de PC bijna geheel te vergrendelen.

Deze 'trusted computing' technologie is een onderdeel van een ontwikkeling die probeert om systemen beter te beveiligen en digitale informatie beter te beschermen. Bedrijven in de it-wereld hebben de afgelopen jaren aan verschillende methodes gewerkt om de betrouwbaarheid van authentificatie te verbeteren, met inbegrip van biometrische benaderingen zoals vingerafdruklezers en irisscanners. Microsoft introduceerde bijvoorbeeld vorige week een toetsenbord met een vingerafdruklezer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-16T12:46:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.