QNH neemt Pecoma en FastFlex over

Deal

QNH heeft Pecoma en zusterbedrijf FastFlex overgenomen. Beide bedrijven blijven als zelfstandige onderdelen opereren. Door deze krachtenbundeling ontstaat er een organisatie van zo'n zeshonderd man met een te verwachten gezamenlijke omzet voor 2010 van ruim 125 miljoen euro. ING Corporate Investments is toegetreden als minderheidsaandeelhouder in en financier van de QNH groep.

Aanleiding voor de overname is de toenemende en complexer wordende marktvraag op het gebied van business integration, stellen beide partijen. Om goed op die vraag te kunnen inspelen is er een breed pakket aan hoogwaardige dienstverlening nodig. QNH en Pecoma stellen dit te kunnen aanbieden door de krachtenbundeling, met name in de marktsectoren financiën en lokale overheid.

Groei

QNH (met een hoofdkantoor in Zeist) telt zo'n vierhonderd medewerkers; het Amsterdamse Pecoma circa tweehonderd. De verwachte gezamenlijke omzet voor 2010 bedraagt ruim 125 miljoen euro. Ook Pecoma's zusteronderneming FastFlex (detachering en zzp-sourcing) maakt deel uit van de samenwerking. QNH heeft nog de bedrijfsonderdelen Young Cofield (management trainees) en Bravo Sourcing (detachering, contractbeheer).

QNH is vanaf 2005 flink aan het groeien op de Nederlandse markt. Daarvoor was het als systeemontwikkelaar actief onder de naam Delion. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in business integratie rond de thema's klantcontact, informatiemanagement en ict-rationalisatie. QNH kent ook een onderzoeksafdeling en heeft vestigingen in België en Polen.

Aantrekken

Automatiseerder Pecoma is al sinds 1984 actief op de Nederlandse markt. Het bedrijf levert diensten op het gebied van business intelligence en infrastructuur. Recent sloot het nog een contract met de provincie Overijssel voor de virtualisatie van duizend werkplekken. In 2009 onderging Pecoma nog een zware reorganisatie als gevolg van het sterk teruglopen van opdrachten uit de financiële sector vanwege de bankcrisis. Volgens Arnold Kamminga, chief executive officer van QNH, draaien zowel Pecoma als QNH in 2010 echter goed. Hij ziet de markt voor hoogwaardige ict-diensten al vanaf maart/april dit jaar aantrekken. Kamminga voorziet voor 2011 een toename van de omzet tot zo'n 141 miljoen euro.

Interview

Voor meer informatie, lees het interview met Arnold Kamminga van QNH.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een super goed nieuws voor Pecoma en uiteraard ook voor QNH. Zeker in deze tijd knap werk om ING erbij te kunnen betrekken. Leuk om te zien dat 2 ambitieuze bedrijven elkaar gevonden hebben en nu samen de markt op kunnen.. proficiat!

Goed nieuws en knap om dit in deze tijden te doen. Pecoma, welcome to the club! We gaan er wat moois van maken.

Dit is zeker mooi nieuws. Laten we er een groot succes van maken!

Top nieuws na wat barre tijden. Ook wel weer eens leuk voor de Pecomezen.

Goeie zet jongens! Ken beide bedrijven aardig goed. Ze kunnen zeker een interessante speler op de markt worden. Kwaliteit van diensten is goed, medewerkers meer dan goed, maar zeker de manier van zaken doen spreekt aan! Gaan we nog veel van horen..

het klonk zo goed. En nu worden er mensen ontslagen en weggekeken :-(

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-07T10:04:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.