AT&T en Cisco bekijken energieverbruik Shell

AT&T en Cisco zijn door Shell gekozen om een wereldwijd energie-efficiëntieproject uit te voeren, gericht op het verbeteren van Shells it-infrastructuur. Het project omvat zowel de berekening van de CO2-uitstoot van it-activiteiten, alsook het in kaart brengen van de patronen in het energieverbruik, om zo te komen tot een energiezuinig it-netwerk.

Het project richt zich op de optimalisatie van onderbenutte systemen, het elimineren van overbodige apparatuur via consolidatie en virtualisatie en het verminderen van de benodigde kantoorruimte. Op de lange termijn zullen energie-efficiënte it-diensten worden ingebed in het wereldwijde it-netwerk van Shell.

AT&T is gekozen om een aanzienlijk deel van Shells it-infrastructuur en telecommunicatiediensten te beheren, als onderdeel van een bredere reeks uitbestedingsovereenkomsten. Cisco' is met zijn Internet Business Solutions Group geselecteerd om de energie-audit voor de it-infrastructuur uit te voeren en aanbevelingen te doen.

Als onderdeel van het project zullen netwerktools voor energiemanagement, zoals Cisco EnergyWise, worden gebruikt om overal in het bedrijf het stroomverbruik te meten en via real-time monitoring en beheer te laten zien waar verdere CO2-reductie mogelijk is. Ook zet AT&T de TelePresence-oplossingen van Cisco in om het aantal zakelijke reiskilometers terug te dringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-09T13:45:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.