Gerard Kleisterlee verruilt Philips voor Dell

Algemeen directeur Gerard Kleisterlee van elektronicagigant Philips is per 8 december 2010 benoemd tot lid van de raad van bestuur van technologiebedrijf Dell. De aandeelhouders van Dell moeten de benoeming nog goedkeuren tijdens hun jaarlijkse vergadering op 15 juli 2011. Kleisterlee zwaait officieel 1 april 2011 af bij Philips, waar hij wordt vervangen door Frans van Houten.

Voor Dell is de Philips-topman een waardevolle aanvulling. Volgens directeur Michael Dell luistert Kleisterlee goed naar zijn klanten, iets wat ook bij Dell belangrijk zou zijn. Bovendien kan het technologiebedrijf Kleisterlee's kennis van consumentenelektronica goed gebruiken. Dell is actief op de concurrerende markten van pc's, smartphones en tablets.

Volgens een voorlichter van Dell Nederland is Kleisterlee een aanvullend bestuurslid en vervangt hij niemand in de raad van bestuur van Dell. Tegelijkertijd kondigt het bedrijf wel het vertrek aan van Sam Nunn, een van de andere bestuurders. Hij gaat met pensioen. Het is onbekend welke taak Kleisterlee als bestuurslid op zich neemt.

Sinds 1974

Kleisterlee werd in april 2001 algemeen directeur bij Philips, maar werkt er al sinds 1974. Zijn vervanger bij Philips, Frans van Houten, heeft ook een lange geschiedenis bij het elektronicaconcern. Hij begon er in 1988. Van 2004 tot en met 2008 gaf Van Houten leiding aan chipfabrikant en Philips-spin-off NXP. Vanaf oktober 2010 is hij weer werkzaam bij Philips.

In juli 2010 maakte Philips bekend dat Kleisterlee vanaf april 2011 wordt opgevolgd door Van Houten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Fantastisch dat een Nederlander deze functie binnen Dell gaat bekleden; compliment richting Dhr.Kleisterlee

"Voor Dell is de Philips-topman een waardevolle aanvulling. Volgens directeur Michael Dell luistert Kleisterlee goed naar zijn klanten, iets wat ook bij Dell belangrijk zou zijn."

Tsja, het lijkt mij sowieso handig wanneer je goed naar je klanten luistert, maar schijnbaar gebeurt dat dus niet standaard.

Ja,

Tuurlijk , ik geloof het allemaal gelijk....
Wat bij mij als eerste naar boven komt is geld en Macht..en machteloosheid van DELL.vreemd toch he......

Volgens Dell website wordt hij lid raad van commissarissen en niet van de raad van bestuur. Hij wordt dus toezichthouder.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-09T15:08:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.