Dell aast op dataopslagspecialist Compellent

Dell wil dataopslagspecialist Compellent overnemen voor 27,50 dollar per aandeel. Dat is 876 miljoen dollar in totaal. Volgens analisten kan dit wel de relatie tussen Dell en EMC onder druk zetten. Compellent's storageproducten zijn in trek zijn voor cloud computing of ter ondersteuning van virtuele servers en desktopinfrastructuur.

De interesse van Dell in storagevirtualisatieleverancier Compellent is een nieuwe poging van Dell om een grotere dataopslagspeler te worden. Eerder wilde Dell voor 1,15 miljard dollar 3Par overnemen, maar HP ging er met dat bedrijf van door na een bod van 2,35 miljard dollar.

Dell heeft eerder met succes de isci-technolgie van EqualLogic overgenomen, iets dat het bedrijf geen windeieren heeft gelegd. Compellent is een goede aanvulling op het gebied van storagevirtualisatie, aldus Dell.

Heineken

Compellent's storageproducten zijn in trek zijn voor cloud computing of ter ondersteuning van virtuele servers en desktopinfrastructuur. Compellent, dat een kantoor heeft in Nederland, wordt ook vaker ingezet als platform voor grote datacenters. Onder andere door Heineken.

De ambitie van Dell om Compellent over te nemen kan wel de relatie tussen EMC en Dell verder onder druk zetten. Dat begon eerder toen Dell voor 1,4 miljard dollar iscsi-specialist EqualLogic overnam. In de zomer van 2010 was Joe Tucci, ceo van EMC, onaangenaam verrast dat Dell 3Par wilde overnemen. De actie van Dell raakte de verkoop van EMC's Clariion storage-oplossingen. Uiteindelijk ging HP er met 3Par vandoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dus kocht HP 3PAr, wat Dell wilde hebben. EMC kocht Isilon, wat Dell wilde hebben, dus zal IBM Compellent wel overnemen... En zo blijft Dell met redelijk lege handen achter.

IBM heeft Netezza al overgenomen...

Zeker, en HP al Digital en Compaq en Lefthand en vele anderen. Ook EMC staat niet stil op overname gebied. Maar met een serieus opslag fundament dat ook cloud-fähig is, zou Dell een steviger concurrent worden. Misschien willen de 3, HP, EMC en IBM wel voorkomen dat er zo'n serieuze concurrent bijkomt.

Is dus gelukt :)

http://www.compellent.com/About-Us/News-and-Events/Press-Releases/2010/101213-Dell-CML.aspx?ref=HPDellPR

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-10T09:01:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.