Dell koopt dataopslagspecialist Compellent

Dell neemt dataopslagspecialist Compellent Technologies over voor een totaalbedrag van 960 miljoen dollar (724 miljoen euro). Eerder bood Dell 876 miljoen dollar voor Compellent. Compellent's storageproducten zijn in trek zijn voor cloud computing, thin provisioning of ter ondersteuning van virtuele servers en desktopinfrastructuur.

De interesse van Dell in storagevirtualisatieleverancier Compellent is een nieuwe poging van Dell om een grotere dataopslagspeler te worden. De wereldwijde markt voor diskstoragesystemen is een groeimarkt. In het derde kwartaal van 2010  groeide deze markt  in omzet naar zeven miljard dollar. Ook de storagesoftware markt deed het niet slecht. Deze markt groeide met 8,7 procent naar 3,1 miljard dollar. Compellent is een nichespeler, maar wist de afgelopen jaren te groeien. Compellent, dat in 2009 een omzet haalde van 125 miljoen dollar, heeft wereldwijd 2500 klanten en 490 werknemers.

EqualLogic

Dell heeft eerder met succes de iscsi-technolgie van EqualLogic overgenomen, iets dat het bedrijf geen windeieren heeft gelegd. Compellent, dat fibre channel-technologie gebruikt, is een goede aanvulling op het gebied van storagevirtualisatie, aldus Dell. Compellent's storageproducten zijn in trek zijn voor cloud computing of ter ondersteuning van virtuele servers en desktopinfrastructuur. Compellent, dat een kantoor heeft in Nederland, wordt ook vaker ingezet als platform voor grote datacenters. Onder andere door Heineken.

Dat Dell nu Compellent over gaat nemen kan er toe leiden dat de relatie tussen EMC en Dell verder onder druk komt te staan. Dat begon eerder toen Dell voor 1,4 miljard dollar iscsi-specialist EqualLogic overnam. In de zomer van 2010 was Joe Tucci, ceo van EMC, onaangenaam verrast dat Dell 3Par wilde overnemen. De actie van Dell raakte de verkoop van EMC's Clariion storage-oplossingen. Uiteindelijk ging HP er met 3Par vandoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-13T17:20:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.