Omzet Palm One met sprongen omhoog

Palm One, 's werelds grootste pda-producent, zag in het afgelopen kwartaal de omzet stijgen met maar liefst 62 procent. Verlies werd omgebogen in winst

Palm One heeft het eerste kwartaal van zijn fiscale jaar 2005 op 27 augustus afgesloten. Het bedrijf boekte in die periode een omzet van 273,1 miljoen dollar, wat een stijging betekent van 62 procent ten opzichte van de 168,6 miljoen dollar omzet in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De nettowinst bedroeg in het voorbije kwartaal 19,6 miljoen dollar of 38 dollarcent per aandeel, terwijl vorig jaar nog een nettoverlies van 16,9 miljoen dollar of 57 dollarcent per aandeel werd opgetekend.
 
Het aantal verkochte handcomputertjes steeg met 10 procent ten opzichte van vorig jaar. Er gingen de afgelopen drie maanden in totaal zon 981.000 Zires, Tungstens en Treos over de toonbank. "We zijn ervan overtuigd dat onze innovatieve producten, samen met onze uitstekende distributiemogelijkheden via wederverkopers en telecomaanbieders, ons zullen helpen om ons marktleiderschap te behouden en uit te breiden", zo verklaarde Todd Bradley, ceo van Palm One.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-21T14:57:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.