Proact neemt Databasement over

Dit artikel delen:
deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

De Zweedse dataopslagspecialist Proact IT Group neemt Nederlandse, Belgische en Spaanse vestigingen van Databasement over voor 14 miljoen euro. Databasement richt zich op dataopslag en managed services. Databasement is in Nederland actief vanuit Zoetermeer.

Databasement heeft  52 werknemers in dienst een een jaaromzet van twintig miljoen euro. Databasement's business model is grotendeels gebaseerd op de verkoop van managed services. Dat levert volgens Proact hoge marges op die het Zweedse bedrijf nodig heeft om winstgevend te blijven.

Daarnaast is de kennis en kunde van Databasement volgens Proact een welkome aanvulling op het huidige portfolio van managed services en cloudservices. Databasement heeft voor zijn managed services InControl Software, een portal waarvan de derde versie al beschikbaar is. Deze zelf ontwikkelde software stelt Databasement in staat al zijn oplossingen ook als diensten aan te bieden.

Proact

Het Zweedse Proact is een internationale opslagspecialist met ruim driehonderd werknemers. Het bedrijf wordt vertegenwoordigd in Nederland, Denemarken, Estland, Finland, Letland, Litouwen, Noorwegen en Zweden. Proact Nederland werkt vanuit een kantoor in Baarn en heeft diverse klanten, zoals het Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid en Vrije Universiteit Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-11T14:51:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.