Consolidatie in dataopslagmarkt duurt voort

In 2011 duurt de consolidatie in de wereldwijde opslagmarkt voort. Vooral partijen als Cisco en Oracle zouden hun storageportfolio verder willen uitbreiden. In 2010 was er sprake van verdere consolidatie in de wereldwijde markt voor dataopslag. Grote leveranciers namen opkomende nichespelers over: EMC kocht Isilon, HP nam 3Par over en Dell kocht Compellent.

Deze bevindingen staan in de Computable top-10 storagetrends voor 2010. Naar verluidt kunnen partijen zoals NetApp, Commvault, EMC en Xiotech worden overgenomen.  Xiotech (leverancier van blokgebaseerde dataopslag) en CommVault (leverancier van dataprotectiesoftware) kunnen door diverse partijen worden overgenomen. NetApp is wat duurder en voor EMC (dat een meerderheidsbelanbg heeft in VMware en eigenaar is RSA) moet een nog hogere prijs worden betaald.

Potentiële kopers zijn de grote leveranciers als HP, EMC, IBM en Dell. Er zijn ook leveranciers die veel geld over hebben voor de overname van opslagspelers omdat zij nog niet over een groot storageportfolio beschikken. Dit zijn onder andere Cisco en Oracle. Cisco zou graag meer storage willen toevegen aan zijn Cisco USC-oplossingen en Oracle op zijn beurt aan zijn Sun-servers.

Lees meer in Top-10 storagetrends voor 2011.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Opslagproducten en intelligentie/functionaliteit kun je ontwikkelen of kopen. Voor beide type investering is schaalgrootte nodig.

De potentiële klant zoekt oplossingen waarmee data(-groei) te beheren is. De producten als bouwblokken voor deze oplossingen selecteren wordt er niet eenvoudiger op. Door deze consolidatie gaan de productlijnen meer op elkaar lijken en wordt het voor de potentiële klant niet eenvoudiger.

Wij merken dat de toegevoegde waarde voor onze klanten zit in leverancier onafhankelijk advies en het nemen van verantwoordelijkheid voor de complete data management oplossing.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-14T11:37:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.