EMC introduceert nieuw MKB-storageportfolio

EMC heeft een nieuw dataopslagportfolio ontwikkeld voor het mkb en de middenmarkt. Het gaat om de nieuwe VNX- en VNXe-storage appliances. Daarnaast heeft EMC een aantal andere producten gemoderniseerd. Deze worden verkocht via ict-dienstverleners, maar niet door Dell. EMC, dat vooral veel grootzakelijke klanten heeft, hoopt met deze nieuwe productstrategie meer vaste voet te krijgen in de middenmarkt waar spelers zoals NetApp en HP al actief zijn.

EMC zet met de nieuwe VNX SMB en VNXe small business appliances een stap in het mkb en middenmarkt waar het nog niet veel klanten heeft. Deze markt wil EMC benaderen met ict-dienstverleners en distributeurs die lid zijn van EMC's Velocity-partnerprogramma. Maar Dell is de enige partij die niet de VNX-producten mag verkopen.

De relatie van EMC en Dell staat enige tijd onder druk. Dat komt doordat Dell interesse had in 3Par dat uiteindelijk door HP werd overgenomen. 3Par concurreert met EMC. In die periode dat Dell 3Par wilde overnemen, viel de verkoop van EMC's Clariion-opslagsystemen via Dell tegen. EMC's ceo Joe Tucci was daarover teleurgesteld. Later nam Dell Compellent over, ook een concurrent van EMC. Dat heeft geleid tot meer barsten in de EMC/Dell-alliantie. Toen Dell Isilon Systems wilde overnemen, voorkwam EMC dit en kocht het bedrijf zelf de opslagleverancier.

Iomega

Verder heeft EMC  zijn Data Domain-deduplicatie appliances vernieuwd met een tool voor archivering en heeft het bedrijf een nieuwe versie van zijn Unisphere storage management software aangekondigd.  EMC zegt verder dat zijn VMAX enterprise storage arrays zijn verbeterd.

De nieuwe producten van EMC moeten het Amerikaanse bedrijf verder helpen groeien. EMC doet het niet slecht. In het derde kwartaal van zijn boekjaar steeg de omzet met 19 procent vergeleken met een jaar eerder. De meeste inkomsten komen uit de verkoop van producten aan grote bedrijven en instellingen. EMC wil nu meer grip krijgen op de groeimarkt die het mkb en de middenmarkt heet, aldus EMC's ceo Joe Tucci. EMC is in deze markt al actief met zijn Iomega-dataopslag appliances. Nu wordt EMC daar ook actief met zijn VNX-storage appliances.

Unisphere-managementsoftware

De VNX-reeks is een totaal nieuwe lijn van midrange storagesystemen. Het gaat hierbij om unified storage die bestaan uit san, nas en direct-attach storage (das) die in een array zijn gevormd. De VNXe is een instapmodel die op kan schalen tot 20 terabyte (TB) met 120 sas harde schijven en nog beter presteren als er ssd's worden toegevoegd met een iSCSI-host. De startprijs ligt onder de 10.000 dollar met zes harde schijven en EMC's Unisphere-managementsoftware, bestandsgebaseerde deduplicatie, snapshot-capaciteiten en ondersteuning voor CIFS, NFS, en iSCSI-storage,

Er is ook een high-end versie van de VNX die schaalbaar is tot duizend harde schijven. Deze VNX unified storage appliance vervangt de Clariion-san en Celerra-nas appliances.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als de CX en de NS wordt vervangen door de VNX en Dell mag deze niet verkopen, dan is de relatie EMC - Dell voorbij.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-19T11:46:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.