WLAN-specialist Aerohive neemt Pareto over

Dit artikel delen:

Aerohive Networks, leverancier van wlan-netwerken, neemt voor een onbekend bedrag Pareto Networks over. Het Amerikaanse Pareto levert tal van netwerktechnologieën voor routing, vpn en clouddiensten. Deze worden geïntegreerd in het portfolio van Aerohive.

Pareto levert beveiligde wide area netwerk (wan)-technologie voor het beheer van VoIP, video, ip address management, authenticatie, websecurity en ssl vpn tunneling. Deze kunnen op afstand worden beheerd via Pareto's cloud. Pareto's wan- en cloudtechnologie worden samengevoegd met Aerohive's Wi-Fi-oplossingen die bestaan uit firewall, ipsec vpn, radius-diensten en layer 2-vpn's.

Nederland

Aerohive Networks is een nichespeler op het gebied van wlan's en levert 802.11n access points (ap) waarin controller-functies zijn ingebouwd. Aerohive levert onder andere het HiveOS-platform en HiveManager Online, die bestaan uit wifi en vpn die via de cloud worden aangeboden.

Aerohive is actief in Nederland en wordt hier geleid door Eduard Meelhuysen, sales director Northern Europe. Nextel is distributeur van Aerohive. Onder andere Lantech, QI-ICT, Wentzo Wireless, Paree, Nemesys en WiFly verkopen Aerohive in Nederland. Klanten zijn onder andere Unesco, PON Financial Service, Reed Business, Luzac College, Cita Verde College, Orion College en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Meelhuysen zegt dat met name het onderwijs en de gezondheidszorg Aerohive aanschaffen, met name als het om gedistribueerde omgevingen gaat. 'Met de Pareto oplossingen hebben we nu een totaalpakket welke we aan dit soort organisaties kunnen aanbieden. De ‘branch office' is altijd het kind van de rekening geweest met betrekking netwerkaansluiting en ondersteuning door IT. Nu kan een it-beheerder geheel op afstand een compleet netwerk beheren en configureren via de cloud. Niet alleen de ap's, maar ook de vpn, router en firewall settings, zoals je deze zou verlangen bij een enterprise netwerk, volledig op afstand. Dit opent tevens mogelijkheden voor msp's welke nu naast managed wifi, ook een compleet netwerk via de cloud kunnen beheren. Een aantal partners zijn hier reeds op ingesprongen en hebben met succes hun ‘waaa' (wireless as a service) model hierop uitgerold. De volgende stap met de integratie van de Pareto producten is het network as a service model (naas).'

Wlan-markt zit in de lift

De markt voor draadloze netwerkapparatuur boekte afgelopen 2010 mooie cijfers. Het tweede kwartaal was voor de wlan-markt volgens marktonderzoeker Dell'Oro Group een erg sterke periode. De groei bedroeg maar liefst 28 procent, met recordcijfers voor de soho- (small office, home office) en de enterprise-markt. De soho-markt zou voor dit jaar een groei van 15 procent kunnen noteren dankzij de goede resultaten. De enterprise-markt presteerde al voor het vijfde kwartaal op rij, na de dip van de crisis, op hoog niveau. Recordkwartalen waren er in dat segment onder meer voor Aruba, Meru, Extreme en Xirrus. Ook was er sprake van consolidatie. Zo nam Juniper het Amerikaanse bedrijf Trapeze Networks over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-20T11:44:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.