Sloep resteert na schipbreuk ITSP

Ict-dienstverlener IT Solution Partners, dat eind 2010 failliet ging, is ten onder gegaan aan de vele schulden die het had uitstaan. Schuldeisers zijn onder meer de Belastingdienst en een pensioenverzekeraar. Een sloep is het enige wat uit de boedel van ITSP over is. Inmiddels is ITSP, na overname door de Inbartère Groep, weer operationeel.

Dit valt op te maken uit het openbaar faillissementsverslag. Uit het verslag blijkt dat ITSP in 2009 zwaar verlies draaide. Alleen dochterbedrijf ITSP Licensing maakte een winst van 182.000 euro. Over 2010 waren alle vennootschappen verliesgevend. Het bedrijf had wel opdrachten, maar de marges waren laag, zo staat in het verslag te lezen.

Inmiddels kreeg de onderneming te maken met diverse schuldeisers. De Belastingdienst heeft op de diverse bv's van ITSP een vordering staan van meer dan 1,7 miljoen euro. Er zijn daarnaast nog eens 95 crediteuren die vorderingen hebben voor meer dan 830.000 euro. Daarnaast heeft een pensioenverzekeraar een vordering van ruim 767.000 euro op achterstallige pensioenpremies, aldus het verslag.

Vooraan in de rij

De schuldeisers kunnen vrijwel niks terugvorderen, alleen een sloep. Het vaartuig zal, als het na 31 maart 2011 uit de winterstalling komt, geveild worden. ITSP heeft verder een flink bedrag tegoed van voormalig eigenaar Safarghandi. Het gaat om een claim van 887.010 euro op S. Safargandi Holding. Daarnaast is er een vordering van 40.000 euro op de persoonlijke rekening van Safarghandi. Maar dat gaat, als het al lukt dat bedrag terug te vorderen, naar de Belastingdienst en de banken, die vooraan staan in de rij van schuldeisers.

Uit het verslag blijkt verder dat gewone schuldeisers niet hoeven te rekenen op geld: alles is weg. Een volgend faillissementsverslag over ITSP wordt begin april 2011 verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-28T11:11:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.