Olympisch netwerk 2012 overtreft Beijing ruim

Dit artikel delen:

De Olympische Spelen van 2012 in Londen krijgen een ict-netwerk dat dertig maal meer capaciteit heeft dan Beijing in 2008 had. Daarmee moet het toegenomen gebruik van sociale media worden opgevangen, zegt Neil Crockett. Hij is namens de door het Olympisch Comité officieel aangestelde netwerkleverancier Cisco betrokken bij de voorbereidingen van het Olympische evenement. 'Facebook, Youtube en andere user-generated videocontent waren tijdens de Spelen van Beijing nog nauwelijks aanwezig.'

Uiteindelijk moet de ict-infrastructuur ruim honderd locaties omspannen. Cisco verzorgt de netwerkvoorziening voor ongeveer tachtigduizend pc's, zestigduizend telefoons, 2500 switches en honderden draadloze netwerkpunten. Het bedrijf werkt daarvoor nauw samen met telecomaanbieder BT en ict-dienstverlener Atos Origin.

Atos Origin en BT

Het ict-netwerk is van groot belang voor het Olympisch evenement. Niet alleen worden via het netwerk finishtijden, informatie en beelden voor de organisatie en de wereldwijde media beschikbaar gesteld. De infrastructuur moet ook het doorplaatsen van video via social media faciliteren, vertelt Crockett. Hij kan echter geen inschatting maken van de voorziene netwerkcapaciteit.

Veel diensten die Cisco voor de Olympische Spelen in Londen verzorgt, worden als clouddienst aangeboden. Het gaat bijvoorbeeld om de telefonie (hosted voice), de beveiliging (hosted security) en het social media platform IOS. Samen met Atos Origin en BT heeft Cisco in Canary Wharf, niet ver van het Olympisch terrein, al een datacenter operationeel. Een uitwijklocatie wordt nog gebouwd.

Nortel

De leverancier gebruikt bij deze Spelen geen nieuwe technologie die speciaal voor dit evenement is ontwikkeld. 'We willen geen enkel risico nemen. De technologie moet zich al eerder hebben bewezen', zegt Crockett.

Cisco is de officiële leverancier van de netwerkinfrastructuur van de Olympische Spelen. De afgelopen paar Spelen verzorgde concurrent Nortel het netwerk. Volgens Crockett werd deze Canadese leverancier in eerste instantie in 2009 ook uitgekozen om de infrastructuur voor de Londense Spelen van 2012 te regelen. Kort nadien raakte Nortel echter in financiële problemen en werd in delen verkocht. Daarna viel de keuze van de Olympische organisatie op Cisco.

Cisco Live

Crockett deed zijn uitspraken aan de vooravond van gebruikersevenement Cisco Live, tijdens een bezoek aan de Olympische locatie in Oost-Londen. Daar wordt volop gebouwd aan verschillende sport- en mediafaciliteiten. De Spelen vinden plaats in de zomer van 2012. Op acht Olympische locaties is al netwerkapparatuur aangebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Was dat nou in Beijing dat 'blauwe scherm' in het stadion tijdens de openingsceremonie? of vergis ik me nu met andere Olympische hoogtepunten...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-01T09:41:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.