Friesland Bank brengt opslagbeheer naar Ierland

Friesland Bank heeft gekozen voor de opslagbeheerdiensten-op-afstand van EMC in Ierland. Voor het beheer van de internetbankieromgeving heeft de bank permanente ondersteuning nodig van zijn storage-systemen. Om de kosten onder controle te houden kiest de Friesland Bank ervoor het opslagbeheer in Ierland onder te brengen.

Friesland Bank voert een beleid om het beheer van de it-infrastructuur uit te besteden. Bovendien is het met een team van twee medewerkers moeilijk een continu beheer van de opslagsystemen het hele jaar door te realiseren, aldus Hans de Noord, storage manager bij Friesland Bank. De opslagsystemen worden met 'remote managed services (rms)' op afstand beheerd vanuit de EMC-hoofdvestiging in Cork, Ierland.  De Noord: 'Zij hebben de regie in handen; we hebben wekelijks contact via een conference call. Cork monitort onze opslagsystemen de klok rond, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Per maand resulteert dat in ongeveer veertig serviceverzoeken.' Friesland Bank wordt een dag in de week bijgestaan door een EMC-expert, die zich op het hoofdkantoor in Leeuwarden bezighoudt met beheer en advisering.

Simac en BT

Om een goed overzicht te hebben van de it-omgeving en de relaties tussen de systemen, is Friesland Bank bezig een configuration management database (cmdb) in te richten. De hardware van EMC wordt ook aan deze cmdb gekoppeld. Friesland Bank migreerde onlangs zijn storagehardware van EMC Symmetrix DMX naar Symmetrix VMAX, dat meer data aankan.  De onderhouds- en veranderingsprocessen worden uitgevoerd door vier partijen: EMC voor opslag, Simac voor IBM-servers, BT voor internetbankieren en de bank zelf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mag dat eigenlijk wel, dergelijke datasystemen onderbrengen in het buitenland?

Ik neem aan dat het ook echt alleen om het beheer gaat.

@Durk,

Het mag. Er moet alleen het een en ander geregeld worden conform de eisen die toezichthouders en wetgeving daaraan stellen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-08T12:55:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.