KB laat nieuw datacentrum bouwen

De Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft door de groeiende digitalisering van de collecties behoefte aan een nieuw datacentrum. De organisatie heeft een facilitaire aanbesteding uitgeschreven voor een datacentrum op de vierde verdieping van het pand in Den Haag. De aanschaf van hardware staat hier los van. In augustus gaat de uitvoering van de opdracht van start.

De aanbesteding betreft het ontwerp, de levering, de installatie van een datacentrum, inclusief garantie en onderhoud voor een periode van vijf  jaar, met de mogelijkheid de overeenkomst jaarlijks te verlengen tot een maximum van tien jaar. Op 9 maart 2011 sluit de aanmeldtermijn voor geïnteresseerde partijen.

De omvang van de opdracht omvat de componenten: vloer, wanden, plafond en verlichting; klimaatbeheersing; serverracks, brandbeveiliging, eerstelijns- en tweedelijns noodstroomvoorzieningen; data- en energiebekabeling inclusief rangeervoorzieningen; elektrotechnische voorzieningen, fysieke veiligheidsvoorzieningen; installatie; service en onderhoud, en projectleiding (met betrekking tot de uitvoer).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heeft u in een grot gewoond? Dit is 2011, het jaar van clouds, of tenminste huren van capaciteit als dienst in een extern datacentrum. Blijf aub bij uw leest...

@Jurist ... inderdaad... lijkt me niet helemaal synchroon lopen met de inspanningen rond de Compactere Overheid :p

Uit de brief van minister Donner aan de Tweede Kamer d.d. 15 februari 2011: "...het aantal datacenters van de rijksoverheid wordt drastisch teruggebracht van meer dan 60 naar 4 á 5" (http://goo.gl/pnFxD)

ICT decentralisering is inderdaad al lange tijd het key word. Wij zijn brandpreventie specialisten die goed kijken naar alle aanwezige computerruimte disciplines om te komen naar de meest optimale afstemming tussen luchtstroming, rookdetectie, opstelling UPS systemen en blussystemen. Mvg, brandblussercentrale.eu

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-09T13:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.