Reinier de Graaf kiest voor beheerde IaaS

Het Reinier de Graaf Gasthuis heeft onlangs een overeenkomst getekend met Databasement en Inframotion om een 'infrastructuur as a service' (IaaS) op te zetten. Met de overeenkomst verzekert het ziekenhuis zich voor de komende vijf jaar van een gehoste en beheerde server- en storage-infrastructuur. Databasement is sinds januari 2011 onderdeel van Proact.

De te leveren diensten zijn primaire dataopslag, archivering en back-up. Inframotion, verantwoordelijk voor de serverinfrastructuur, levert de beheerde virtuele server en werkplekcapaciteit op basis van de virtualisatietechnologie van VMware. Door datareplicatie tussen de datacenters beschikt het ziekenhuis tevens over de mogelijkheid om uit te kunnen wijken naar een tweede locatie.

In plaats van investeren in eigen hardware neemt Reinier de Graaf managed diensten af met garanties op beschikbaarheid. Alle diensten worden op basis van ‘pay per use' afgenomen tegen vaste en voorspelbare kosten per maand.

Tot de Reinier de Graaf Groep behoren de ziekenhuizen in Delft en Voorburg, het Behandelcentrum Westland in Naaldwijk en het Gezondheidscentrum De Reef in Ypenburg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-18T15:54:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.