BT tekent twee grote zorgcontracten

St. Antonius krijgt uitvallocatie en Sanquin krijgt managed LAN

Telecomdienstverlener BT heeft twee contracten in de zorgsector binnengesleept. Het St. Antonius Ziekenhuis gaat het datacentrum van BT gebruiken als vaste uitvallocatie voor zijn ict-systemen. Voor Stichting Sanquin Bloedvoorziening levert de dienstverlener een lokaal bedrijfsnetwerk dat in de toekomst ook ip-telefonie zou kunnen afhandelen. De partijen hebben afgesproken geen uitlatingen te doen over de omvang van de twee contracten.

Met de dubbele uitvoering van zijn infrastructuur beoogt het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein de dienstverlening aan een groep medische specialisten te verbeteren. De medici scherpen hun eisen voortdurend aan, schrijft BT. Met het zogeheten 'twin-datacenter'-concept speelt het ziekenhuis bovendien in op veranderende regelgeving van de overheid. Het is de eerste opdracht die BT bij het ziekenhuis uitvoert. Begin maart 2011 staat de oplevering gepland.

Op het hoofdkantoor van Sanquin Bloedvoorziening in Amsterdam levert BT het lokale bedrijfsnetwerk (LAN). De telecomleverancier noemt dit 'volledig beheerde LAN-diensten': alle gespreks- en datacommunicatie is hierbij mogelijk via één infrastructuur. Voor Sanquin betreft het voor nu een netwerk waarop 1500 medewerkers inloggen en meer dan drieduizend apparaten zijn aangesloten. Het project wordt afgerond voor 1 juli 2011. BT levert al langer dan tien jaar de het lokale netwerk (LAN) en bedrijfsbrede netwerk (WAN), maar niet als managed dienst.

Datacenter

De telecomdienstverlener opent in de loop van 2012 een nieuw datacenter in Amsterdam. Bovendien breidt het bedrijf zijn bestaande datacenters in Nieuwegein en Amsterdam Zuidoost uit. Met de uitbreiding verdubbelt de datacentercapaciteit in Nederland, vertelde ict-directeur Joost van Hest eerder aan Computable. Nederland wordt voor BT een van de grootste datacenterknooppunten van het Europese vasteland.

Het Antonius Ziekenhuis won de Computable-competitie voor beste business case van 2009. Het betrof het project Antonius Open!, waarbij het ziekenhuis softwarelicentiekosten terugdringt door de inzet van open source software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Even af wachten hoe snel ze daar weer weg zijn. Net als veel andere klanten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-18T15:43:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.