NetApp mist omzet door tekort aan onderdelen

Dataopslagspecialist NetApp kampt met een tekort aan componenten voor zijn FAS3200 storage arrays. Dit is veroorzaakt door een onverwachte grote vraag naar het nieuwe dataopslagsysteem. Dit maakte NetApp bekend tijdens de presentatie van zijn derde kwartaalcijfers van zijn gebroken boekjaar.

De FAS3200 storage array van NetApp is een relatief nieuw product dat in november 2010 op de markt werd geïntroduceerd. Een aantal klanten schakelde de laatste maanden over naar deze storage array. Dat waren er meer dan verwacht, aldus ceo Thomas Georgens. Er is daardoor sprake van een tekort aan componenten voor de FAS 3200, waardoor NetApp niet alle klanten bedienen. De Californische storageleverancier heeft hierdoor een omzet misgelopen van 10 tot 15 miljoen dollar. Het tekort aan componenten moet dit kwartaal worden teruggedrongen, aldus de ceo van NetApp.

De omzet van NetApp steeg in het derde kwartaal van het lopende boekjaar met 25 procent naar 1,27 miljard dollar. De winst steeg met 46,5 procent naar 211 miljoen dollar. Ruim 54 procent van de omzet komt  uit de Noord-Amerikaanse markt. Bijna 75 procent van de omzet wordt gedaan via ict-dienstverleners.

NetApp verwacht in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar verder te groeien en minimaal 1,4 miljard dollar omzet te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er staat:
"NetApp mist omzet door tekort aan onderdelen"

Ik denk dat het moet zijn:
"NetApp mist omzet door te duur te zijn in zijn licenties van zijn huidige onderdelen"

Dat klinkt veel aannemelijker en realistischer, aangezien half Nederland weet wat er bij NetApp te halen valt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-21T13:58:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.