Rackspace levert clouddiensten in Nederland

Rackspace Hosting, een Amerikaanse speler uit Texas op het gebied van hosting en cloud computing, breidt zijn clouddiensten uit naar Europa. De diensten worden aangeboden van Groot-Brittannië en zijn beschikbaar voor Nederlandse klanten. Het gaat om twee verschillende diensten; public cloud services voor het mkb en een VMware-gebaseerde enterprise private cloud voor de grotere organisaties. Nederlandse klanten krijgen vooralsnog in ponden gefactureerd. Dit zal volgens Rackspace later worden omgezet in euro’s.

Volgens Lanham Napier, ceo van Rackspace, zijn deze nieuwe clouddiensten specifiek ontworpen om zogeheten ‘hybrid hosting' mogelijk te maken. Hierbij worden elementen van zowel cloud computing en managed hosting met elkaar gecombineerd, aldus Rackspace. Het hostingbedrijf richt zich onder andere op organisaties die zich onder andere bezighouden met e-commerce en mediabedrijven. 

VMware

VMware's vCloud virtualisatieplatform ondersteunt de Rackspace enterprise clouddiensten. De Rackspace serverclouds voor het mkb maken gebruik de Citrix Xen hypervisor. Rackspace biedt verder een pakket api's, zodat klanten de provisioning van cloudcapaciteit in hun applicaties kunnen automatiseren. Beide diensten kunnen rekenen op de ‘fanatical support' ondersteuning van Rackspace.

Nederlandse Klanten krijgen vooralsnog in ponden gefactureerd. Dit zal volgens Rackspace later worden omgezet in euro's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

zal rackspace blij mee zijn, zo'n advertentie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-22T08:37:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.