Unica start nieuwe business unit ICT Rooms

Technisch dienstverlener Unica heeft de nieuwe business unit Unica ICT Rooms opgezet. Deze divisie realiseert centrale en decentrale server- en computerruimtes voor bedrijven aan de bovenkant van het mkb. Unica-divisies ICT Networks (bekabeling) en Fastcom (grote datacenters) hebben regelmatig te maken met de vraag naar kleinere computerruimtes, maar kunnen hier niet altijd aan voldoen. ICT Rooms moet dit vacuüm gaan oplossen.

Unica heeft via Fastcom ervaring met het realiseren van grote, commerciële datacenters, zoals bij KPN, Telecity Redbus en Equinix en het aanleggen van technologisch geavanceerde ict-infrastructuren, voice- en data-oplossingen en fysieke beveiliging. Unica ICT Rooms wil dit fundament gaan inzetten om ook centrale (MER) en decentrale (SER) computerruimtes te ontwerpen, realiseren en beheren.

Volwaardige business unit

Voor ICT Rooms heeft Unica Tijs Hulsbergen aangesteld als manager. Vooralsnog worden opdrachten ingevuld met de bestaande kennis en kunde uit de Unica-organisatie. ‘We zullen vooral een beroep doen op de divisies ICT Networks en Fastcom, maar het is wel de bedoeling dat we in eigen mensen gaan aannemen', zegt Hulsbergen. Hoeveel mensen dat gaan worden, kan hij nog niet zeggen. ‘Maar groeien gaan we wel, we worden een volwaardige business unit bij Unica.'

Hulsbergen gaat zich eerst richten op het goed van de grond krijgen van ICT Rooms. Daarbij gaat hij actief op zoek naar werk. ‘Waar ik in het verleden vooral hardware verkocht, zit ik nu met klanten aan tafel om hun problemen op te lossen.' Hulsbergen gaat met ICT Rooms ook inschrijven op aanbestedingen. Daarbij meent hij een voorsprong te hebben op andere dienstverleners. ‘Wij hebben alles in huis om iets technisch te realiseren, dat is onze grootste kracht. Wij denken onderscheidend te zijn doordat wij niet externen hoeven in te huren.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Uiteraard wil ik Unica van harte feliciteren met het in het leven roepen van de divisie ICT Rooms.

Wel plaats ik een kanttekening bij de gekozen bedrijfsnaam ICT Rooms. Deze keuze getuigt mijn inziens niet van enige verbeelding en belangrijker nog, geloof in eigen kunnen.

ICTroom (niet te verwarren met ICT Rooms) ontwerpt, bouwt en beheert als sinds 2001 computerruimten en heeft inmiddels een bewezen trackrecord op dit gebied. Door bewust een naam te kiezen die slechts een letter af ligt van de naam van een organisatie die al 10 jaar investeert in naamsbekendheid, wordt tenminste de indruk gewekt gratis te willen profiteren van deze investering. Te meer omdat de bedrijfsuitvoering van beide organisaties exact gelijk is.
Competitie en de hiermee gepaard gaande marktwerking juichen wij altijd toe, maar dan wel op eigen kracht en niet door mee te rijden op de treeplank van het succes van ICTroom.

Wij overwegen dan ook een aparte business unit in het leven te roepen voor de klantenkring waarvoor wij ook grote datacenters bouwen. Deze unit gaan wij “Unika Vaastkom” noemen, hoewel we dit nog even in beraad houden :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-07T11:41:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.