Nieuwe Treo pda's krijgen Microsoft-technologie

Palm One heeft met Microsoft een licentie-overeenkomst gesloten voor e-mail-technologie. De volgende generatie Treo smartphones gaat rechtstreeks samenwerken met de Exchange-technologie van Microsoft.

Daardoor hoeven de Treo's niet langer gebruik te maken van toepassingen en servers van andere leveranciers om toegang te kunnen krijgen tot de populaire e-mailservers van Microsoft. De gebruikers van de smartphones kunnen daardoor sneller hun e-mail lezen op hun mobiele toestelletje.
 
De overeenkomst past dan ook in de strategie van Palm One om meer professionele klanten aan te trekken. Pda-producent Palm One en producent van mobiele besturingssystemen Palm Source vormden tot vorig jaar één bedrijf, Palm genaamd. De opsplitsing in een hardware- en een softwarebedrijf, maakt het nu mogelijk dat Palm Source verdergaat met het beconcurreren van de mobiele versie van Windows, terwijl Palm One en Microsoft partners worden.
 
Sommige analisten vragen zich nu al af of de PDAs Palm in de toekomst misschien ook op andere besturingssystemen dan het eigen Palm OS zullen gaan draaien.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-07T13:36:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.