Failliet ITAA vindt onderdak bij i3 groep

deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Dataopslagdienstverlener ITAA (IT Alignment Associates), dat 8 februari 2011 failliet werd verklaard, maakt een doorstart en wordt onderdeel van i3 groep. zSolutions, de moedermaatschappij van ITAA, had de curator verzocht medewerking te verlenen om een doorstart te bewerkstelligen. i3 groep neemt de activiteiten en de debiteuren over. Van de elf personeelsleden krijgt er in ieder geval één onderdak bij de i3 groep. De boedel uit het kantoorpand van ITAA in Amstelveen, zoals printers en servers, wordt via de veilingsite DaanAuctions verkocht.

Curator Sander Schouten, werkzaam bij Fort Advocaten in Amsterdam, meldt dat ITAA na faillissement (dat was aangevraagd) is doorgestart en dat i3 groep een aantal onderdelen heeft overgenomen. Dat zijn onder andere het klantenbestand en lopende contracten. De inventaris dat in het kantoor van ITAA in Amstelveen staat, wordt niet overgenomen. Deze staat te koop op de veilingsite DaanAuctions. Daar kunnen kopers onder andere terecht voor IBM-computers, professionele werkstations en mobiele telefoons van Nokia.

Ontslagen

Van de elf werknemers die na het faillissement werden ontslagen hebben er al drie onderdak gevonden bij dienstverlener SLTN. Een andere werknemer heeft inmiddels bij i3 groep getekend. Van de zeven overgebleven personen hebben nog vijf een aanbod van i3groep gekregen, aldus Edddy Visser, sales director bij i3 groep. Computable-lezers Peter Koekkoek meldt in een reactie dat inmiddels zeven medewerkers een andere baan hebben gevonden. ‘Van de drie overige ontslagen medewerkers heeft één persoon een baan gevonden'.

Huurcontract

Eén van de oorzaken van het faillissement zijn de huurkosten van het kantoorpand. ITAA, dat halverwege 2010 door i3 groep werd overgenomen, had een huurpand in Gebouw Kronenburg aan de Prof. E.M. Meijerslaan 1 in Amstelveen. Na de verhuizing van het personeel, naar het nieuwe onderkomen van i3 Groep in Vianen, ging het huurpand van ITAA in Amsterdam dicht. 'Maar de huurbaas van het kantoorpand in Amstelveen nam daar geen genoegen mee', aldus Henk van der Bruggen, directeur van i3 groep. De verhuurder wilde dat ITAA zich aan het contract hield, anders zou hij minder inkomsten hebben. Kantoorverhuurders maken in de regio Amsterdam moeilijke tijden door, omdat er de laatste jaren steeds meer kantoorpanden zijn leeg komen te staan. Na het faillissement van ITAA kon de curator het huurcontract opzeggen.

ITAA

ITAA werd eind jaren negentig opgericht door Ray Coert en het bedrijf verkocht en implementeerde dataopslagoplossingen van met name IBM. i3 groep nam ITAA op 31 mei 2010 over. Bij ITAA werken twaalf mensen, die allemaal hun baan zouden behouden. Henk van der Bruggen, algemeen directeur van i3 groep zei eerder in Computable dat i3 na de integratie de grootste IBM-businesspartner in Nederland werd op basis van omzet en kennis van enterprise-omgevingen van IBM. i3 groep levert sinds de overname diverse producten die onder het IBM-server- en -storageplatform vallen en die ondersteunend zijn aan onder andere TSM, SVC, nSeries, XIV en VMware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is doodzonde wat er daar in Vianen gebeurt, er lopen kundige mensen rond maar die worden tot in het belachelijke ge-micromanaged.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-10T11:06:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.