Brocade werkt aan bekendheid netwerkportfolio

Brocade gaat na de overname van Foundry Networks actiever zijn portfolio in de markt bekendmaken. Brocade staat vooral bekend als leverancier van dataopslagnetwerken, maar de leverancier zegt nu ook een groter ip-netwerkportfolio in huis te hebben dat te vergelijken is met dat van Cisco en HP Networking. Brocade heeft al een aantal service providers als klant, maar nu aast het op ‘enterprise klanten’. Daar moeten nog heel veel eindgebruikers van worden overtuigd, zo beaamt de leverancier.

Brocade staat bekend als leverancier van netwerken voor dataopslagomgevingen van onder andere EMC, IBM, HDS en HP, maar het heeft ook een netwerkportfolio sinds het netwerkleverancier Foundry overnam. Aan de bekendheid van Brocade's ethernet netwerkportfolio moet flink gewerkt worden. Daarvoor worden er meer mensen ingezet. Sinds eind 2010 is Rob Rentenaar bij Brocade aangesteld als nieuwe regional sales manager voor Brocade Nederland. Hij werkte eerder bij SAIT Zentil en 3Com. Rentenaar werkt inmiddels samen met acht nieuwe werknemers die de ip-oplossingen van Brocade bij organisaties uit verschillende verticale marktsegmenten moeten verkopen.

Foundry

Foundry wordt met name gebruikt in grote datacenters van service providers, zo erkent Rentenaar. Maar de technologie van Foundry is volgens Rentenaar geschikt voor de nieuwe generatie datacenters die geïntegreerd zijn met het netwerk. ‘Eerder dit jaar kondigde Brocade een nieuwe netwerkarchitectuur en -strategie aan onder de naam Brocade One. Onlangs werd dit ingevuld met een productportfolio gebaseerd op ethernet fabrics dat data snel heen en weer stuurt.'

Brocade One is een samengesmolten netwerkarchitectuur en -strategie waarmee klanten de virtualisatie van hun applicaties kunnen vereenvoudigen. Door netwerklagen te verwijderen, het beheer te vergemakkelijken en de bestaande investeringen in technologie te beschermen, moet Brocade One klanten helpen migreren naar een wereld waarin informatie en services overal in de cloud beschikbaar zijn, aldus Rentenaar.

Brocade One

Brocade heeft al verschillende nieuwe producten die onder Brocade One zijn ontwikkeld, aldus Rentenaar. ‘Onder andere virtual cluster switching (vcs) die het mogelijk maakt om 'datacenter ethernet fabric' omgevingen te bouwen. Het netwerk valt bij gebruik van vcs nooit uit, zoals dat wel laatst het geval was met een 3Com ‘spanning tree' switch in het BovenIJ Ziekenhuis. Een switch met ethernet fabric is meer voorspelbaar en zorgt voor een hoge beschikbaarheid.'

Kwartaalcijfers

In het eerste kwartaal van zijn fiscale boekjaar heeft Brocade wederom vooral veel storage-oplossingen verkocht, zoals fibre channel san-omgevingen, zo meldt ceo Michael Klayko. De verkoop van ethernet fabric en geconvergeerde netwerken was stabiel te noemen. De omzet steeg met 12 procent naar 546 miljoen dollar. De nettowinst daalde met 47 procent naar 27 miljoen dollar, door de stijgende  kosten in de Brocade moet maken. Brocade zag de verkoop via zijn oem-partners zoals HP, EMC en IBM meer dan de helft stijgen naar 360 miljoen dollar. De verkoop via distributeurs en ict-dienstverleners steeg met 34 procent naar 185 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-11T16:27:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.