Commerciële grid-computing verdient meer aandacht

De Europese Unie zou in plaats van zich alleen te scharen achter grid-computing voor wetenschappelijke ook commerciële grid-computing moeten ondersteunen en stimuleren. Dat zegt Joseph Reger, de technische man van Fujitsu-Siemens.

Reger is er namelijk van overtuigd dat Europa op het gebied van grid-computing wel een leidende rol kan vervullen en een bepaalde voorsprong heeft op de Amerikanen. Grid-computing, dat ook wel super-computing of utility-computing genoemd wordt, mag dan begonnen zijn vanuit de wetenschap, commercieel gezien zijn er ook legio kansen, aldus de chief technology officer van Fujitsu Siemens. Het wetenschappelijke Euro GRID project heeft inmiddels tientallen miljoenen euro's gekregen, maar voor commerciële grid-computing heeft de EU nauwelijks oog.

Fujitsu Siemens is een van de founding members van de Enterprise Grid Alliance (EGA), een initiatief dat grid-computing commercieel op de kaart moet zien te krijgen en dat ook financieel wordt ondersteund door Fujitsu Siemens. Reger denkt dat grid-computing met name belangrijk gaat worden voor 'data processing' en financiêle data analyse. Data-centra kunnen hun krachten veel beter verdelen als ze capaciteit delen en op pieken bij elkaar bijspringen, denkt Reger. Dat zal uiteindelijk ook leiden tot lagere beheerkosten.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-08T09:34:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.