ITAA-werknemers slepen i3 Groep voor rechter

Drie werknemers van dataopslagleverancier ITAA hebben een kort geding aangespannen tegen i3 Groep. ITAA werd op 31 mei 2010 overgenomen door i3 Groep. De werknemers werden onlangs ontslagen nadat ITAA op 8 februari 2011 failliet werd verklaard. i3 Groep beweert dat de ITAA-werknemers nooit formeel zijn overgegaan naar i3 Groep. De drie werknemers bestrijden dat. Volgens deze drie werknemers waren zij in dienst bij i3 Groep en eisen daarom hun loon en bonussen op.

Het kort geding diende vrijdagochtend 25 maart 2011 voor de rechtbank van Utrecht. Daar waren de drie ex-medewerkers van ITAA met hun advocaat aanwezig. i3 Groep kwam langs met directeur Henk van der Bruggen, vergezeld met zijn financieel directeur, hr-manager en advocaat.

De advocaat van i3 Groep zegt dat de drie werknemers onder ITAA vallen en niet onder i3 Groep. ITAA is volgens de advocaat nooit een opgegaan in i3 Groep. Er was volgens de raadsvrouw geen ‘effectieve overname' van ITAA. Er was wel sprake van ‘een vermeende overgang', die niet is afgerond. De ITAA-werknemers werden ‘uitgeleend' aan de i3 Groep. Daarom kunnen de drie werknemers van i3 Groep geen aanspraak  maken op baangarantie, loon en bonussen, zo betoogt zij.

Alle medewerkers van ITAA werden kort na het faillissement op 8 februari 2011 door curator Sander Schouten ontslagen.

Kat in de zak

De advocaat bestrijdt dat i3 Groep omzetten van ITAA zou hebben afgeroomd ten gunste van i3 Groep, zoals de drie ex-werknemers van ITAA beweren. i3 Groep heeft voor 1,2 miljoen euro ITAA overgenomen en nog eens 600.000 euro extra uitgetrokken voor bijkomende kosten. ITAA had te maken met financiële tegenslagen en liep inkomsten mis doordat er minder werd verkocht, aldus de advocaat van i3 Groep.

Uiteindelijk leidde dat tot het faillissement van ITAA. Directeur Henk van der Bruggen beaamde de stelling van de rechter dat i3 Groep met ITAA een kat in de zak heeft gekocht. Hij moest na het faillissement van ITAA nog eens een half miljoen euro betalen voor de overname. Nu is ITAA onderdeel van i3 Groep en één medewerker van ITAA is meegegaan. Andere werknemers hebben werk gevonden bij SLTN, BPSolutions en andere organisaties.

IBM Partnerworld

De drie ex-werknemers van ITAA beweren namens hun advocaat dat ze wel degelijk onderdeel uitmaken van de i3 Groep. Zij hebben verondersteld dat ITAA na de overname op 31 mei 2010 onderdeel is geworden van i3 Groep. Zo zijn de IBM-certificaten uit het IBM Partnerworld-programma van ITAA overgegaan naar i3 Groep. IBM heeft hier medewerking aan verleend. Daarnaast werkten de ITAA-medewerkers ook in het  kantoor van i3 Groep en werden i3 Groep-visitekaartjes gebruikt. Zij werkten zowel voor ITAA-klanten als voor klanten van i3 Groep, zoals ABN Amro, Gemeente Den Bosch en de verzekeringsbedrijven CZ en ASR. Daar werden grote (storage)orders binnengehaald.

Een ex-medewerkster citeerde verder een brief van de financieel directeur van i3 Groep dat ITAA en i3 Groep als één bedrijf verder gaat. Daarnaast heeft i3 Groep in een persbericht geschreven dat de overname draaide om het binnenhalen van mensen met kennis van IBM-producten. Dat betekent volgens de advocaat van de drie ITAA-medewerkers dat ze definitief zijn overgegaan naar i3 Groep.

Grimmig

Uit het kort geding komt naar voren dat het niet meer botert tussen de drie werknemers en het management van i3 Groep. De advocaat van i3 Groep sprak van ‘grimmige e-mails' die werden gewisseld tussen ITAA-medewerkers en managers van i3 Groep. Een ITAA-medewerkster zei tegen de rechter dat ze onbeschoft is behandeld door managers van i3 Groep. Een  schikking willen beide partijen niet treffen. De rechter doet binnen twee weken een uitspraak. Dat is rond 8 april 2011.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geen verassing
Dit is niet de eerste keer dat van Bruggen zijn afspraken bij een overname niet nakomt. De vermeende slachtofferrol van I3 is zeker niet onbekend.

Ook bij de overname van Ensis automatisering door de I3 Groep werden afspraken anders ingevuld dan overeengekomen; Pensioenregeling, bonussen etc. geen verassing dus.

Er staat :nog eens 600.000 euro extra uitgetrokken voor bijkomende kosten.

Uittrekken is niet uitgeven ! Debiteuren zijn overgenomen voor waarschijnlijk een lager bedrag dan de opbrengsten !
Haal Henk-es in huis

"ITAA is volgens de advocaat nooit een onderdeel geweest van i3 Groep."

En in de volgende alinea valt te lezen:

"i3 Groep heeft voor 1,2 miljoen euro ITAA overgenomen."

Wat klopt hier niet?

Eerst afspreken ITAA BV voor € 1,2 millioen overnemen en dan niet betalen. Zo denkt de heer van der Bruggen. Door een opeenstapeling van management blunders van de i3 groep is dit bedrijf niet bereidt om de overeengekomen overname som te betalen. Mijnheer van der Bruggen u moet zich toch langzamerhand diep gaan schamen om de ongelofelijke stapeling fouten van de i3 groep op andere mensen af te wentelen door niet te betalen.

Zoals hierboven te lezen is laat Henk wel vaker een spoor van vernieling achter.
Wat mij zo verbaasd is dat hij ons over fouten in het verleden vertelde en zij te hebben geleerd hiervan maar tegelijk exact dezelfde (en nieuwe) fouten aan het maken was.
Dat maakt je niet alleen directeur onwaardig maar ook onverbeterlijk en dommer dan een ezel.
Zoiets zou Dimitri niet overkomen!

@Henk de Sloper, 28-03-2011 18:04, ik neem aan dat je Henk van der Bruggen bedoelt en niet de henk van de reactie boven je :-)

Stel dat de medewerkers hun zaak winnen, is dat dan alleen voor die drie of ook voor de andere?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-28T10:49:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.