i3 Groep stopt met dataopslagtak Ensis

Verhuizing

Dataopslagspecialist i3 Groep uit Vianen staakt zijn bedrijfsonderdeel Ensis. Uit het verslag van het faillissement van i3-dochter ITAA blijkt dat Ensis in liquidatie is. Ensis, dat veel zaken deed met dataopslagleverancier EMC, is volgens i3 Groep een lege vennootschap waar al sinds medio 2008 geen activiteiten meer in plaatsvinden.

Ensis is één van de onderdelen van i3 Groep. Onder deze storagespecialist vallen verschillende bedrijven die zich bezighouden met advies, levering en implementatie van server- en storageomgevingen. Ensis deed onder andere veel zaken met dataopslaggigant EMC. Ensis leverde onder andere zogeheten ilm-oplossingen (Information Lifecycle Management ) van EMC. i3 Groep meldt dat Ensis BV een lege vennootschap is waar al sinds medio 2008 geen activiteiten meer in plaatsvinden. Vandaar dat deze wordt geliquideerd.

Eerder schreef i3 Groep al in augustus 2008 aan zijn klanten dat alle activiteiten van werkmaatschappijen Ensis, zSolutions, i3 knowledge onder de naam i3 Groep vallen.

Ensis Automatisering

Ensis Automatisering was oorspronkelijk een zelfstandig bedrijf en werd in 2005 door i3 Groep overgenomen. Ensis was een specialist op het gebied van serverconsultancy, storageconsultancy, VMware, kostenbesparing en datacenterconsultancy.

i3 Groep

Storageleverancier i3 Groep heeft - na de liquidatie van Ensis - drie dochters: P Solultions, zSolutions en i3 Knowledge. In de dochteronderneming zSolutions is het doorgestarte IT Alignment Associates (ITAA) ondergebracht.

Alle aandelen van i3 Groep zijn ondergebracht in de bv Tricomstate. Deze bv heeft meerdere aandeelhouders, maar één bestuurder, Petrias Beheer Vught. Enig aandeelhouder en bestuurder van deze bv is i3 Groep-directeur Henk van der Bruggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Reactie verwijderd. Geen toegevoegde waarde.

Het begint nu toch wel een genante vertoning te worden. Computable profileert zich als een zeer onbetrouwbare nieuwsbron. Je gaat bijna denken dat ze in de leer zijn geweest bij wat de amerikanen noemen "een schurkenstaat". Gisteravond stonden er bij dit artikel in totaal 5 reacties. 1 negatief over I3 Groep en 4 die zich negatief uitlieten over Computable. Wat schetst nu mijn verbazing? De 4 welke negatief over Computable waren zijn in het geheel verdwenen. (geen melding "Reactie verwijderd. Geen toegevoegde waarde.") Degene welke negatief over Computable was wordt alleen de inhoud verwijderd. Er wordt duidelijk met 2 maten gemeten. Hieruit blijkt dat Computable niet aan objectieve berichtgeving doet.

Bij eerdere artikelen over de faillisement van ITAA waar de reacties vermeld staan wordt niks gedaan. Ze zijn van dezelfde strekking als degene die bij dit artikel wel zijn verwijderd.

Het verband met de faillissement ITAA ontgaat in dit verhaal. Dit zijn op zich 2 totaal verschillende verhalen. Kan Computable uitleggen wat nou de strekking van dit verhaal is? Mag een bedrijf wat een onderdeel niet meer gebruikt deze dan niet opheffen?

Mijne heren,kunt u mij de relevantie van uw artikel aangeven.
PS. verder vind ik het gebruik van de JIJ-form nog altijd ongepast. En laten ons nu maar weer eens over echte ICT vraagstukken buigen i.p.v. niets tot een soap te maken.

Bijzonder dat een artikel dat drie sterren krijgt van de redactie, toch wordt gecensureerd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-31T08:23:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.