Distributeur ECL toch nog gered van ondergang

Computerdistributeur ECL start toch door. Nadat talloze bedrijven en investeerders een overname niet aandurfden, dorst het management het aan om met financiële steun en in afgeslankte vorm door te gaan.

De Hoofddorpse computerdistributeur (74 medewerkers, omzet negentig miljoen euro) ging begin oktober failliet. Het lukte curator Dick Winters tijdens de surseance niet een overnemende partij te vinden, ondanks de talloze geïnteresseerde partijen (waaronder durfkapitalisten en automatiseerders die de distributiemarkt op willen).
 
Na de bankroetverklaring kwam hij toch nog tot een vergelijk voor een doorstart in afgeslankte vorm. Het management van ECL, bestaande uit Tim van Dam en Cor Raven (financieel directeur), kregen daarvoor steun van de investeerders Bob Nijk en Rob Wijnen die voor de doorstart de holding 2CL hebben opgericht.
 
Van Dam en Raven nemen tien man personeel mee, alsmede het klantenbestand en de overgebleven voorraad. "Uit kostenoverwegingen betrekken we een kantoor in Almere", vertelt commercieel directeur Van Dam. "Het magazijn brengen we in België onder. We zullen een compleet assortiment blijven aanbieden als one-stop-shopping distributeur."
 
Lees meer over ECL in de Computable van 15 oktober 2004.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-14T11:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.