Dataman staat opnieuw te koop

De vroegere Utrechtse infrastructuurspecialist Dataman staat in de etalage. Althans, wat er van over is. Curator Bert van Apeldoorn heeft de handelsnaam en het klantenbestand in de aanbieding. Die komen uit de failliete boedel van Itricity. Deze datacentrumspecialist kocht in oktober 2010 Dataman dat die maand bankroet was gegaan. Er zou zich inmiddels een aantal potentiële kopers hebben gemeld.

Inter Access en CTB hebben de boedel van Itricity, dat 28 maart jongstleden failliet ging, overgenomen met uitzondering van Dataman. Curator Bert van Apeldoorn van SWDV Advocaten in Haarlem zoekt voor dit deel nog een koper. Hij vertelt dat het om de handelsnaam en het klantenbestand gaat. Ook is er nog één medewerker over, die veel afweet van de vroegere infrastructuurdienstverlener uit Utrecht.

Van Apeldoorn spreekt van een 'kernsituatie' als hij het praat over de restanten van Dataman. Sinds de overname uit faillissement van oktober 2010 door Itricity zijn de activiteiten sterk gekrompen. Van de 39 medewerkers gingen er 23 naar Itricity. Daarvan is inmiddels het leeuwendeel verdwenen.

Vier medewerkers van Dataman gingen in oktober 2010 naar Quanza, dat ook een paar klanten overnam. Deze infrastructuurdienstverlener uit Amsterdam stelt wel groei bereikt te hebben door de toestroom van Dataman-activiteiten.

Overnamestrijd

Dataman, opgericht in 1992, leverde opslag-, back-up & recovery-, netwerk- en beveiligingsoplossingen. Het bedrijf, dat in 2008 een omzet had van 27 miljoen euro, richtte zich voornamelijk op bedrijven met grote it-infrastructuren. Het bedrijf kwam in het najaar van 2010 in liquiditeitsproblemen en ging begin oktober failliet. Na een strijd om de boedel nam Itricity het merendeel van activiteiten, klanten en personeelsleden over. Op 28 maart 2011 ging Itricity zelf kopje onder.

Lees ook: 'Overname Itricity was noodgreep'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-30T17:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.