Unified Solutions koopt boedel Dataman op

De Utrechtse dataopslagspecialist Unified Solutions heeft infrastructuurspecialist Dataman voor een onbekend bedrag overgenomen van de curator. Eind 2010 werd het failliete Dataman overgenomen door Itricity. Nu Itricity echter per 28 maart 2011 failliet is verklaard, worden deze activiteiten van Dataman ondergebracht binnen Unified Solutions.

Dataman stond na het faillissement van Itricity weer te koop. Bart van Mierlo, directeur van Unified Solutions, zegt dat hij de boedel, klanten en een werknemer van Dataman overneemt. Het gaat hierbij om sales manager Willem-Jan van Eijck. Hij versterkt het team van het Unified Solutions dat ruim twintig medewerkers heeft.

EMC en Oracle

Met de overname van Dataman haalt Unified Solutions kennis van de producten van EMC Oracle en het door Oracle ingelijfde Sun Microsystems in huis. Unified Solutions levert op dit moment HP EVA-systemen. Van Mierlo wil nu ook dataopslag van andere merken aan klanten aanbieden.

Unified biedt verder vanuit zijn datacenters ASP-dienstverlening, waarbij een of meerdere applicaties (SaaS) of zelfs een gehele automatiseringsomgeving voor een klant gehost wordt.

Woningcorporaties

De Utrechtse leverancier heeft voornamelijk klanten in de vastgoedmarkt zoals de woningcorporaties. Daarvoor levert het de oplossing Xpand; een basisadministratiesysteem voor vastgoedbeheerders en woningcorporaties. Volgens de leverancier voorziet de modulaire opbouw van Xpand naast administraties voor huur, onderhoud en financiën ook in onder andere uitgebreide interfaces. Het bedrijf heeft ook SBS en Sony als klant.

Dataman

Dataman, opgericht in 1992, leverde opslag-, back-up & recovery-, netwerk- en beveiligingsoplossingen. Het bedrijf, dat in 2008 een omzet had van 27 miljoen euro, richtte zich voornamelijk op bedrijven met grote it-infrastructuren. Het bedrijf kwam in het najaar van 2010 in liquiditeitsproblemen en ging begin oktober failliet. Na een strijd om de boedel nam Itricity het merendeel van activiteiten, klanten en personeelsleden over. Op 28 maart 2011 ging Itricity zelf kopje onder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hahaha... wat een grap en negatieve reclame voor Unified Solutions.

Er is niets meer over te nemen (dood paard), alle klanten zijn weg, alle mensen zijn weg en alle kennis is weg. W-J... Suc6 jongen. Ik ben erg benieuwd naar de successen voortkomend uit dit klantportfolio.

Wat moeten ze daar nou weer mee?
Die klanten hebben na een half jaar ellende (niks uit kunnen leveren, geen kredietwaardigheid, etc...) al lang andere leveranciers gevonden.
De "boedel" is al lang verkocht, grootste deel door de curator en de rest door iTricity.
WJ is de laatste werknemer nog over vanuit Dataman, dat moet toch ook iets zeggen...

Apart verhaal. Als ik even quote "Bart van Mierlo, directeur van Unified Solutions, zegt dat hij de boedel, klanten en een werknemer van Dataman overneemt.".
Een paragraaf verder "Met de overname van Dataman haalt Unified Solutions kennis van de producten van EMC Oracle en het door Oracle ingelijfde Sun Microsystems in huis."

Hoeveel kennis neem je over als je een enkele werknemer overneemt?

Vergis je niet, een enkele werknemer kan zeer veel kennis borgen.

Ik denk dat het overname bedrag het symbolische bedrag van 1 EURO is. Kan niet missen!

Welke "kennis" van de producten van EMC/Oracle wordt er dan binnen gehaald: 1 (sales) werknemer? Na 2 faillisementen is die club dood; kennis weg en klanten weg.

@Rob,

Het gaat om een sales medewerker, dus veel technische kennis zal er niet worden overgenomen.

"Het gaat om een sales medewerker, dus veel technische kennis zal er niet worden overgenomen"

Wat een rare aanname.

Jij hebt zeker nog nooit gehoord van mensen die vanuit de techniek sales zijn gaan doen en kent zeker alleen maar accountmanagers met lakschoenen en een koffertje die alleen kennis hebben van mensen dingen aansmeren?

Bart van Mierlo kennende doet hij geen dingen als hij daar niet van verwacht dat het wat oplevert, misschien met enig cowboy gehalte maar wel onderbouwt over het algemeen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-06T09:24:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.