EDS-rekencentrum wordt bedrijvencentrum

Niet Datahouse maar Best Projects & Properties heeft het voormalig rekencentrum van EDS in Spijkenisse gekocht. Dit vastgoedbedrijf wil een deel van het pand verhuren als datacenter aan Datahouse. Voor de rest van het gebouw zoekt Best Projects & Properties bedrijven die kantoorruimte nodig hebben.

Datacenterdienstverlener Datahouse heeft het oude rekencentrum van EDS (HP) in Spijkenisse niet gekocht, maar gaat het huren. In eerdere berichtgeving van Computable stond het bedrijf uit Alkmaar als koper genoemd. Marco van Gink, manager operations bij Datahouse, erkent dat hij in zijn enthousiasme voor de troepen heeft uitgelopen en daardoor de suggestie wekte dat Datahouse de koper van het rekencentrum zou zijn. Nu stelt hij dat vastgoedbedrijf Best Projects & Properties de koper van het pand is en dat er een intentieverklaring tot huur van de computerzaal ligt. Het huurcontract zal deze maand worden ondertekend. 'Wij werken altijd samen met vastgoedexploitanten. Die kopen de panden aan waarin wij datacenterruimte kunnen huren.'

Kantoorruimte

Marcel Wormgoor vormt samen met Huug Moerland de directie van Best Projects Properties, net als het oude computercentrum van EDS gehuisvest in Spijkenisse. 'Wij willen van het pand een bedrijvencentrum maken', vertelt hij. 'Ongeveer eenderde deel is computerzaal. Dat zou Datahouse kunnen huren en opnieuw inrichten. Tweederde deel verhuren we als kantoorruimte. Er lopen bijvoorbeeld onderhandelingen met een zorgorganisatie.' Wormgoor zegt dat Best Projects & Properties nog andere locaties in Nederland op het oog heeft die geschikt kunnen zijn voor het exploiteren van een datacenter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat Datahouse dit niet heeft gekocht komt na Den Haag en Amersfoort niet als een verrassing. :-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-06T11:38:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.