Level 3 koopt Global Crossing

Dit artikel delen:
Dollars

Netwerkaanbieder Level 3 Communications neemt branchegenoot Global Crossing over in een aandelenruil met een geschatte waarde van drie miljard dollar. In het overnamebedrag zit een schuld van 1,1 miljard dollar van Global Crossing. Samen vormen ze een wereldwiijd opererend netwerkbedrijf met een omzet van ruim zes miljard dollar. Beide bedrijven boekten in 2010 nog wel forse rode cijfers.

Level 3 hoopt de overname na instemming van de kartelautoriteiten eind dit jaar af te ronden. Met de inlijving ontstaat een grote wereldwijde speler op het gebied van connectiviteitsdiensten, met glasvezelnetwerken op drie continenten, een netwerkinfrastructuur in vijftig landen, verbindingen met ruim zeventig landen en onderzeese kabelcapaciteit.

Global Crossing ging na het uiteenspatten van de internetballon bijna kopje onder. De Amerikaanse overheid blokkeerde een overname door Chinezen omdat het niet wilde dat het wereldomspannende glasvezelnetwerk in Chinese handen zou komen. Singapore Telecom Telemedia mocht de carrier uiteindelijk wel overnemen. Global Crossing is ook in Nederland aanwezig en vervult hier een belangrijke netwerkfunctie voor de Europese activiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-12T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.