Cisco verkoopt meer FCoE-switches

De verkoop van dataopslagswitches voor storage area networks (san) nam in 2010 wereldwijd met 15 procent toe. In totaal werd er een omzet gehaald van 2,76 miljard dollar. Grootste groeier in dit segment was Cisco, aldus onderzoeksbureau Infonetics.

Netwerkleverancier Cisco zag zijn omzet uit de verkoop van san-switches het afgelopen jaar met zestig procent toenemen. Het marktaandeel steeg daardoor met zeven procent.  Leverancier Brocade is nog steeds de grootste speler in de markt voor san-switches, maar het marktaandeel daalde met zes procent. Op de derde plaats staat QLogic en op de vierde plaats Emulex. Beide bedrijven zagen hun omzet stijgen met respectievelijk tien en twaalf procent.

Fibre Channel over Ethernet (FCoE)

Cisco deed goede zaken met zijn dataopslagswitches die worden gebruikt voor Fibre Channel over Ethernet (FCoE). Deze switches worden steeds vaker in nieuwe datacenters gebruikt voor het verwerken van video en andere datacontent. De verkoop van FCoE-switches steeg in 2010 met tweehonderd procent.

Datacenters gebruiken op dit moment twee soorten dataopslagswitches: aan de ene kant voor het ethernetnetwerk ter ondersteuning voor client server dataverkeer. Ten tweede Fibre Channel san-switches ter ondersteuning van het dataopslagverkeer. De nieuwe FCoE-switches combineren beide technologieën waardoor datacenters kosten kunnen besparen en hun dataopslagnetwerken eenvoudiger kunnen beheren, aldus Infonetics.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-15T15:54:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.