Datacenter Group verdubbelt capaciteit hoofdstad

The Datacenter Group heeft het huidige pand van zijn Amsterdamse datacenter gekocht om uit te kunnen breiden. Het pand aan de Kabelweg 48 beschikt binnenkort over 4500 vierkante meter vloeroppervlak, wat goed is voor ongeveer 1500 racks. The Datacenter Group ontwikkelt, bouwt en exploiteert datacenters en zit sinds 2007 in het pand.

De huidige bezettingsgraad van het datacenter is ongeveer 80 procent, maar er is behoefte aan uitbreiding. Siemon van den Berg, projectverantwoordelijke voor de aankoop, stelt dat met de aankoop de weg is vrijgemaakt voor deze uitbreidingsstrategie. ‘We verwachten de uitbouw medio dit jaar aan te kondigen.'

Delft

The Datacenter Group is naast zijn activiteiten in Amsterdam actief in de ontwikkeling van een tweede datacenter in Delft. Met deze tweede locatie wil The Datacenter Group zijn klanten een tweede omgeving aanbieden buiten de vijftig kilometer-grens van Amsterdam. Het datacenter zal ruim vierduizend vierkante meter aan ict-vloer beslaan. Na deze eerste fase beschikt The Datacenter Group over de mogelijkheid om twee fases toe te voegen waardoor de totale oppervlakte voor ict 12.000 vierkante meter zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-20T11:52:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.