Telindus-ISIT vervangt infrastructuur RTL

Dataopslag en infrastructuurspecialist Telindus-ISIT levert aan mediabedrijf RTL Nederland een nieuwe infrastructuur. Het betreft onder andere een vast en draadloos netwerk van HP, een vpn van Juniper, unified communications van Avaya en een dataopslagomgeving van NetApp dat op afstand wordt beheerd.

Eind 2009 schreef RTL Nederland een request for proposal (rfp) uit voor een nieuw local are network (lan). Telindus-ISIT kreeg uiteindelijk de order en levert daarvoor een HP-netwerkoplossing van 10 gigabit ethernet. De netwerkomgeving is uitgebreid met een Juniper virtual private network (vpn), zodat medewerkers makkelijker kunnen thuiswerken, zo meldt  Rob van Loon, hoofd systeem- en netwerkbeheer bij RTL Nederland

Vrijwel parallel hieraan schreef RTL ook een rfp uit voor een managed storage are network (san). Telindus-ISIT levert hiervoor een fysiek gescheiden NetApp Metrocluster.

Avaya en Infoblox

Het laatste project betrof de vervanging van analoge telefonie door een Avaya VoIP-omgeving. Voor deze oplossing is gekozen om voorbereid te zijn op verdere integratie van Unified Communications, aldus RTL Nederland. Voor meer stabiliteit en zekerheid wordt er een DNS/DHCP-oplossing van Infoblox geleverd, waarmee iedere telefoon een IP-adres krijgt.

RTL Nederland is in Nederland actief met vijf tv-zenders en drie radiostations.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-11T09:11:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.