Microsoft sluit SQL Server aan op Cisco's UCS

Cisco en Microsoft gaan nauwer samenwerken op het gebied van producten en diensten voor datacenters. Hierbij ondersteunt Microsoft met nieuwe referentiearchitecturen van Microsoft SQL Server Cisco’s datacenteroplossing Unified Computing Systems (UCS).

De eerste referentiearchitectuur heet ‘Microsoft SQL Server 2008 R2 Fast Track Data Warehouse 3.0 for Cisco UCS'. Dit is een referentiearchitectuur voor grote en middelgrote bedrijven die hun servers, storage en netwerken combineren met Microsoft SQL en Cisco UCS C-Series rack-mount servers. De referentie heeft ook configuraties voor dataopslagsystemen van EMC en NetApp.

Ten tweede is er ‘Microsoft SQL Server 2008 R2OLTP reference configuration for Cisco UCS'. Dit is een referentieconfiguratie voor het uitrollen van Microsoft SQL-databases binnen een Cisco UCS-omgeving, die als optie gekoppeld kunnen worden aan EMC-dataopslagsystemen.

HP, IBM, Dell, Bull en EMC

Cisco hoopt door deze samenwerking op een bredere acceptatie van Cisco UCS-technologie in datacenters, nu het datawarehousing en oltp (online transaction processing) technologie van Microsoft ondersteunt. Cisco UCS werd in 2009 geïntroduceerd en wordt in een aantal datacenters in Nederland gebruikt.

Cisco is niet de eerste nauw samenwerkt met Microsoft op het gebied van datacenters en databasetechnologie van Microsoft. HP, IBM, Dell, Bull en EMC werken al nauw samen op dit gebied met Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-20T11:40:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.