Stratus brengt fouttolerant omlaag

Stratus brengt een nieuw, licht model van zijn fouttolerante Windows-server op de markt. Daarnaast zegt het de ondersteuning en ontwikkeling van de lijn Continuum-servers voort te zetten..

De nieuwe Windows-machine is voorzien van dubbele componenten, met uitzondering van de processor. Toch is die 2300-server voorzien van Stratus' fouttolerante technologie, die geen aanpassingen aan applicaties vereist. "Fouttolerant is echt niet meer voor de bovenkant van de markt", bezweert directeur Ron Heg van Stratus Benelux. Die boodschap draagt de leverancier van gespecialiseerde servers al langer uit, maar volgens Heg breekt het nieuwe instapmodel de massamarkt open voor zijn bedrijf.
 
Naast de introductie van nieuwe machines zegt Stratus dat de lijn fouttolerante Continuum-servers blijft bestaan. "Deze is cruciaal voor het bedrijf. We blijven nieuwe klanten aantrekken voor Continuum, maar er zal wel meer nadruk liggen op het Intel-platform", zegt Emea-marketingmanager (Europa, Midden-Oosten en Afrika) Haitham Himoud van Stratus. Ron Heg, directeur Benelux, vult aan: "Wij hebben geen einddatum gesteld voor de Contiuum; noch voor de verkoop, noch voor de ondersteuning."
 
De serverspecialist besteedt het merendeel van zijn onderzoeksbudget echter wel aan zijn fouttolerante Intel-servers, de ft-lijn. "Op termijn gaan we naar één hardwareplatform", bevestigt Heg. Stratus onthulde eind augustus nieuwe tweeweg- en vierweg modellen in zijn lijn ft-servers. Die machines met Intel Xeon-processoren draaien nu ook Stratus' eigen VOS (Virtual Operating System). Dat besturingssysteem draait van oudsher op de bedrijfseigen Continuum-servers met de PA-risc-processoren van Hewlett-Packard.
 
Lees meer over de nieuwe Stratus-servers in de Computable van 29 oktober 2004.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-29T13:50:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.