Viafrica implementeert NComputing-netwerken

De Nederlandse stichting Viafrica heeft in Tanzania computerlokalen uitgerust met de NComputing-technologie. NComputing is een oplossing voor desktopvirtualisatie, waarbij tot dertig leerlingen op één pc kunnen werken. Viafrica neemt ook support en onderhoud van de netwerken voor zijn rekening. Computable steunt dit initiatief.

Het systeem maakt gebruik van het gegeven dat de processor in een pc het grootste deel van de tijd niet benut wordt. Door timesharing wordt de tijd dusdanig ingedeeld, dat meerdere gebruikers onafhankelijk van elkaar aan de slag kunnen. Iedere gebruiker beschikt over de volledige functionaliteit van een pc. Een NComputing-werkplek is een klein device dat achterop het beeldscherm wordt geschroefd. Op deze terminal zijn ingangen voor toetsenbord, muis, usb en hoofdtelefoon. NComputing-terminals produceren vrijwel geen geluid en warmte.

AfricAid

In toenemende mate werkt Viafrica daarnaast samen met het lokale bedrijfsleven of ontwikkelingsorganisaties als AfricAid. De onderwijsprojecten die AfricAid in Tanzania realiseert, zijn specifiek gericht op meisjes en jonge vrouwen. Slechts 5 procent van alle meisjes in Tanzania voltooid het voortgezet onderwijs. In 2010 initieerde AfricAid het KISA-project. Sponsors kunnen een leerling ‘adopteren', waardoor deze een voortgezet onderwijsopleiding kan afronden. Het project voorziet tevens in een intensieve, tweejarige leiderschaps- en ´life skills´-training. De meisjes volgen het onderwijsprogramma en de training op AfricAid´s partnerscholen. Ook computeronderwijs maakt deel uit van het lesprogramma.

AfricAid heeft recent een nieuw kantoor geopend in de Tanzaniaanse stad Arusha. Vanuit deze vestiging wordt het KISA-project verder uitgebreid. Viafrica zal vanuit zijn eigen ict-center in Moshi met ict-kennis en -middelen dit project blijven ondersteunen.

Viafrica

De Nederlandse stichting Viafrica richt computerlokalen in voor een onderwijsproject van het Amerikaanse AfricAid in Tanzania. Naast de implementatie van de computernetwerken verzorgt Viafrica tevens support en onderhoud hiervan. Viafrica realiseert vanaf 2003 ook ´eigen´ ict-projecten op middelbare scholen in Tanzania en Kenia. Meer dan 50.000 studenten hebben daardoor tot dusver toegang gekregen tot ict-onderwijs. Computable steunt dit initiatief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk artikel.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-20T15:25:00.000Z Vincent Hoogendijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.