Computable Awards 2011

Jury beoordeelt hardwareleveranciers

Award

Apple, Bull, Dell, HP en Intel zijn genomineerd voor de Computable Award voor Hardwareleverancier van het Jaar 2011. In dit artikel staan de rapportages waarmee de jury de nominaties heeft onderbouwd. De winnaar van de ict-prijs wordt bepaald aan de hand van het aantal stemmen van lezers en de ranking van de vakjury. Computable-lezers kunnen vanaf maandag 23 mei tot vrijdag 16 september 2011 hun stem uitbrengen.

Computable reikt op woensdag 5 oktober 2011 voor het zesde jaar op rij de Computable Awards uit. De prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Per categorie zijn vijf bedrijven, projecten of personen genomineerd door een vijfkoppige jury. In de categorie Hardwareleverancier van het Jaar 2011 zijn dat:

Apple

De vraag naar mobiele apps neemt in 2011 flink toe en Apple leidt de markt voor app-winkels. Het aantal gedownloade apps voor mobiele telefoons groeit snel. Apple's App Store haalt dit jaar een omzet van 2,91 miljard dollar. Dat is een stijging van 63 procent vergeleken met 2010. De jury is van mening dat, hoewel Apple op het eerste gezicht niet geassocieerd wordt met zakelijke oplossingen, Apple er in is geslaagd de oversteek te maken naar de zakelijke wereld, zowel met devices als iPhone en iPad als met het concept van de appstore waarin ook in toenemende mate zakelijke oplossingen worden aangeboden.

Fred Bons

Jurylid Fred Bons, deliverydirecteur bij Ordina

Bull

Bull is onlangs door het Franse atoomcommissariaat CEA geselecteerd voor het leveren van een supercomputer ten behoeve van geavanceerde modellering en simulatie op het gebied van plasma's en gecontroleerde kernfusie. De supercomputer zal vanaf januari 2012 vijf jaar voor Europese en Japanse onderzoekers beschikbaar zijn. Het is voor hardwareleveranciers niet gemakkelijk zich te onderscheiden, zeker niet nu steeds meer cloudoplossingen hun intrede doen waardoor de expliciete zichtbaarheid van hardwareoplossingen minder wordt. Bull timmert goed aan de weg en positioneert zich op deze manier als koploper in technologische oplossingen en innovatie.

Dell

Computerfabrikant Dell heeft negen scholen bezocht om te laten zien hoe digitale leermiddelen zoals het digitale schoolbord in de klas gebruikt kunnen worden. Het bedrijf doet dat onder de naam 'Connected Classroom' en wil zo laten zien hoe het klaslokaal van de toekomst eruit ziet. De Connected Classroom moet ervoor zorgen dat scholieren interactiever kunnen werken door gebruik te maken van digitaal lesmateriaal. Deze onderwijsmethode bevordert het ontwikkelen van leerlingen, door inzet van interactief lesmateriaal, zoals het digitale schoolbord tijdens een informaticales kan de scholier interactiever werken met digitaal lesmateriaal. De onderwijzer krijgt door de Connected Classroom meer mogelijkheden om het onderwijswerk efficiënter en effectiever te gebruiken. Zo kunnen zij beter samenwerken met andere leerlingen en met docenten.

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk, managing partner bij Passionned

HP

HP is een hardwarefabrikant en -leverancier die zich nadrukkelijk als businesspartner profileert met hoogwaardige producten en diensten. Zo koos het Duitse energiebedrijf E.on eind vorig jaar HP voor het beheer van de datacentra en werkplekken. Er stapten zo'n 1100 medewerkers van E.on over naar HP, waarvan een klein deel in Nederland. HP fungeert ook als regiepartner van E.on en stemt als operationeel integrator de werkzaamheden met andere ict-leveranciers van E.on af. Met de vijfjarige uitbestedingsorder is een totaal bedrag van 2,4 miljard euro gemoeid. Naar de mening van de jury toont HP zich in de markt een innovatieve dienstverlener, die in staat is het begrip partnership proactief inhoud te geven.

Intel

Intel kan niet ontbreken in het overzicht van hardwareleveranciers. Naast de kernactiviteit van de ontwikkeling van computerchips was de jury onder de indruk van de activiteiten van Intel op het gebied van de zorgautomatisering met onder andere de Intel Health Guide PHS600. Dat is een telezorgterminal waarmee chronisch zieken op afstand worden gevolgd. Het gaat bijvoorbeeld om de meting van de bloeddruk of bloedsuikerspiegel bij ouderen of diabetici. Via internet komen de gegevens bij de arts terecht. Vanaf mei 2010 is de terminal beschikbaar op de Nederlandse markt met Nederlandstalige software. Kortom, Intel is een nominatie voor de Computable Awards waard.

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris, manager global technology Heineken

Stem!

Breng nu je stem uit op de genomineerden voor een Computable Award.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-22T20:33:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.