Verkoop ethernet switches keldert door 'pauze'

De wereldwijde verkoop van ethernet switches is het afgelopen kwartaal gekelderd met 9,1 procent, zo meldt onderzoeksbureau IDC in zijn Worldwide Quarterly Enterprise Networks Tracker. In 2010 nam de verkoop van ethernet switches nog elk kwartaal toe.

Volgens IDC was de wereldwijde markt voor ethernet switches in het eerste kwartaal van 2011 goed voor een omzet van vijf miljard dollar. Dat is 9,1 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2010. En 12,5 procent minder vergeleken met het vierde kwartaal van 2010. Vorig jaar nam de vraag naar ethernet switches flink toe. Soms groeide de omzet wel met 30 procent per kwartaal.

IDC was er zelf van uitgegaan dat er een bescheiden groei zou plaatsvinden. Maar de markt nam volgens het onderzoeksbureau een ‘pauze' en er werden daardoor minder ethernet switches gekocht. IDC zegt dat het eerste kwartaal voor netwerkleveranciers een 'pittige periode' moet zijn geweest.

10 gigabit ethernet

In het segment 10 gigabit ethernet (10GbE) werden overigens wel goede zaken gedaan. Er werden 1,35 miljoen poorten verkocht. Dat is 15,9 procent meer dan in dezelfde periode van 2010. Ook werd in het eerste kwartaal van dit jaar 6,9 procent meer routers verkocht. Doordat bedrijven hun datacenters blijven consolideren, verwacht IDC toch een blijvende vraag naar ethernet switches.

Cisco

Netwerkgigant Cisco zag zijn marktaandeel in het eerste kwartaal met 1,55 procent zakken naar 64,15 procent. Maar Cisco blijft een sterker speler in de markt voor high-end switches. Zo heeft Cisco in het eerste kwartaal van dit jaar 73,8 procent marktaandeel op het gebied van 10GbE-switches.

De meest verkochte switches, zo'n 60,9 procent, in de Layer2/3 switching-markt zijn gigabit ethernet netwerken. Fast ethernet, een wat oudere netwerktechnologie, heeft 11,4 procent aandeel. Het zijn vooral kleine bedrijven met beperkte budgetten die nog fast ethenet switches kopen, aldus IDC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-30T08:16:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.