Ordina ontkent te kampen met oude netwerken

Directeur spant kort geding aan en eist passende functie

Ordina zegt niet te opereren met sterk verouderde netwerken. Uit de dagvaarding van een kort geding tegen Ordina dat is aangepannen door een directeur, komt naar voren dat de ict-dienstverlener bezig is met het vernieuwen van het wide area network(wan)/managed local area network (lan) en het (mobiele) telefonienetwerk. Volgens Ordina gaat het echter om normaal onderhoud.

Directeur Vincent Slootmans, momenteel zonder functie, heeft een kort geding tegen zijn werkgever Ordina aangespannen. Slootmans gaf leiding aan het netwerkvernieuwingsproject. Dat werd echter organisatorisch bij een andere afdeling ondergebracht. De directeur eist nu een passende functie terug, blijkt uit de dagvaarding.

Het kort geding tussen directeur Vincent Slootmans en Ordina dient op 8 juni voor de rechtbank in Utrecht. In de dagvaarding beschrijft Slootmans dat hij sinds begin 2010 bezig is geweest met de voorbereidingen voor de vernieuwing van het sterk verouderde wan/managed lan en (mobiele) netwerk van Ordina. Uit het stuk komt naar voren dat het een zware klus is die naar zijn zeggen zeker een jaar of twee, drie in beslag neemt. In de dagvaarding wordt het netwerkproject een 'zwaar en politiekgevoelig project' genoemd.

Uitbesteding

Onder de werkzaamheden valt ook de aansturing van het KPN/Getronics-werkplekbeheercontract. Uit eerdere berichtgeving van Computable hierover blijkt dat het gaat om het meerjarig contract dat Ordina in augustus 2010 met KPN-dochter Getronics sloot voor het beheer van de circa 3500 werkplekken. Eerder voerde HP het werkplekbeheer uit voor Ordina. Die kreeg deze opdracht omdat Ordina zijn desktopbeheertak in 2006 verkocht aan HP. Ordina wisselde in augustus 2010 van partner omdat het wil besparen op de kosten van werkplekbeheer.

Uit de dagvaarding wordt niet duidelijk of HP te weinig heeft gedaan aan het up-to-date houden van het netwerk en of de nieuwe partner Getronics een rol speelt in het vernieuwingstraject. Een zegsvrouw van Ordina ontkent echter dat er sprake zou zijn van achterstallig onderhoud. 'Ordina kampt niet met verouderde netwerken. Het gaat om reguliere onderhoudswerkzaamheden die te maken hebben met de levenscyli van de netwerken.' Zij benadrukt dat het standpunt van Slootmans moet worden gezien in het kader van de juridische procedure. Ordina wil verder niet inhoudelijk ingaan op het kort geding.

Nieuwe trekker

Per 1 januari 2011 vielen het beheer en beleid met betrekking tot 'bekabeling en netwerk' onder de afdeling Vastgoed & Inkoop. Op 17 maart kreeg Slootmans, naar eigen zeggen, zonder enige toelichting een melding van de raad van bestuur dat de netwerkactiviteiten werden ondergebracht bij de afdeling Informatiemanagement. Niet Slootmans maar Sander Rosenhart werd als directeur van deze afdeling de trekker van dit project. Slootmans kreeg een functie van contractmanager aangeboden, een functie die volgens hem beneden het niveau van een directeur ligt. Volgens Slootmans zou er alsnog een passende functie voor hem worden gezocht, maar weigert Ordina hier aan mee te werken.

Eisen

Slootmans, bij Ordina in 1995 in dienst getreden, heeft in de loop der jaren een aantal directeursposten bekleed, waaronder die van de divisie Facilities Management. Officieel voerde hij bij deze afdeling de functietitel business unit manager. Hier ligt ook de kern van het conflict: Ordina wilde hem na deze post elders inzetten en meent Slootmans een aantal keren functies te hebben aangeboden die aansluiten op dit niveau; Slootmans vindt dat die functies onder zijn niveau van directeur liggen. Hij vindt dat Ordina hem in de afgelopen maanden een paar maal heeft gepasseerd bij de invulling van een vacante passende directeurspositie. Daarbij gaat het om de posten Directeur Applicatie, Integratie en Middleware en Directeur Clockwork. Hij eist in het kort geding een van die functies op, of de herbenoeming van zijn post als projectdirecteur van het project Wan/managed lan en mobiele netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer hoor, eerst modder gooien om de afkoop hoger te laten uitvallen en dan nog zeggen dat je bij Ordina wil blijven werken...tevens zeggen dat het netwerkverouderd is terwijl je er zelf voor verantwoordelijk bent geweest. Ook wel triest dat de Computabel een eenzijdig bericht op deze site zet.

Dit is de manier hoe Ordina met zijn medewerkers omgaat. Vincent heeft gelijk!!. [...] Het is triest om iemand van 59 op deze manier uit je organisatie te werken. Biedt hem een passende functie, wellicht directeur van Vastgoed&Inkoop!!

Tsjonge, het is vandaag weer hakken met de botte bijl bij Computable. 'Volgens een zegsvrouw van Ordina'. Die zegsvrouw heeft een naam (zie bijvoorbeeld het artikel) 'Ordina schoolt 60 mainframe-specialisten om'), maar daar wil de auteur nu geen melding van maken omdat hij haar waarschijnlijk geen vette uitspraken kon ontlokken. Dus: frustratie, en dan maar gelijk een vette kop. Dat zal Ordina leren geen hapklare qoutes te geven aan de pers!

Oh, en wat betreft dhr. Slootmans: zeer chique om via de media je gelijk te willen halen. Zegt veel over je directeurscapaciteiten.

Een onprofessionele en kansloze actie van dhr. Slootmans. Meestal zal de rechter oordelen dat er sprake is van 'verstoorde' arbeidsverhoudingen.....


Uit welke duim heeft Slootmans dit verhaal verzonnen, duidelijk dat hij als verwend kind zijn zin niet heeft gekregen en naar de media is gestapt. Er is helemaal geen sprake van een "oud" netwerk en achterstallig onderhoud, sterker nog menig bedrijf zal jaloers kunnen zijn op de infrastructuur die in het hoofdkantoor van Ordina is aangelegd.

De vraag is natuurlijk waarom de heer Slootmans een paar keer gepasseerd is. Is dat gewoon niet waar, is het omdat zijn functioneren tot op dat moment niet als voldoende werd gezien*, of was 't goedkoper om het project elders onder te brengen, of was er sprake van vriendjespolitiek bij het elders onderbrengen van het project, of is er een anderen reden... Wie 't weet mag 't zeggen.

*: Als dat zo is, is 't dan niet logisch dat ie gepasseerd wordt? Ondanks een vast contract, misschien. Dan kan je nog steeds wel 'gepasseerd' worden. Dit hangt o.a. van je functioneren af, lijkt mij.
Alleen enkele ingewijden zullen het hele verhaal weten. Trek niet te snel conclusies, zou ik reageerders willen zeggen.

Bijzonder artikel! Met name de titel in combinatie met de inhoud. Uit het artikel maak je op dat het hier om een arbeidsgeschil gaat. De vraag over de nieuwswaarde van een artikel inzake een individueel arbeidsgeschil op een site als Computable is best een interessante.

Je kunt je overigens afvragen of de heer Slootmans gelukkig is met de media aandacht op deze manier. Dergelijke PR wil je toch liever niet als directeur zijnde?

ik begrijp de nieuwswaarde niet helemaal, gaat dit nu om het de leeftijd van het netwerk, de kwaliteit van het netwerk of dat er een zekere Slootmans is, welke denkt te acteren als directeur binnen Ordina en blijkbaar een conflict heeft.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-08T14:30:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.