Dell Storage Forum 2011

Dell levert nieuwe storage-oplossingen

Tijdens het Dell Storage Forum in Orlando, een evenement voor klanten en partners, introduceert Dell nieuwe oplossingen gebaseerd op zijn Fluid Data-architectuur. Deze producten bieden een opslagcapaciteit die kan meegroeien met de organisatie van de klant. Oplossingen die tijdens het evenement aan bod komen zijn het eerste geïntegreerde Dell EqualLogic-platform, verbeterde functies van de Dell EqualLogic-software, een Dell Compellent-demonstratie van 16Gbps fibre channel en de toevoeging van fibre channel-functionaliteit aan de PowerVault-productreeks.

De EqualLogic FS7500 voegt schaalbare network attached storage (nas)-mogelijkheden toe aan de EqualLogic-productreeks. De EqualLogic FS7500 maakt gebruik van het Dell Scalable File System, een geclusterd bestandssysteem. De architectuur van het bestandssysteem biedt mogelijkheden zoals caching, load balancing en multi-threading voor een snelle I/O-verwerking. Bij het bestandssysteem van de FS7500 is geen sprake van een bovengrens van 8, 16 of 50 TB. Eén EqualLogic FS7500 file share kan worden opgeschaald naar 510 TB aan ruwe opslagcapaciteit.

Verder is er een nieuwe versie van de Dell EqualLogic-software. Versie 5.1 van de EqualLogic-software biedt verbeteringen op het gebied van iSCSI-netwerktechnologie dankzij ondersteuning voor Data Center Bridging (DCB). De geautomatiseerde load balancing en verbeterde integratie met VMware-omgevingen staan daarbij garant voor hogere prestaties, aldus Dell.

Dell Compellent demonstreerde verder interoperabiliteit met 16Gbps fibre channel-infrastructuren. Dell showde de compatibiliteit tussen een Dell Compellent Storage Center san met een Brocade 6510 16Gb fibre channel-switch en een Brocade 1860 16Gb fabric-adapter. Deze introduceert Dell 16Gbps fibre channel-oplossingen. Met deze nieuwe technologie kunnen klanten de kracht van hun san-omgeving ontsluiten ter ondersteuning van een nieuwe generatie van toepassingen en cloud computing-diensten.

Dell introduceert tot slot de PowerVault MD3600f- en 3620f-systemen. De PowerVault MD3600f storage arrays bieden 8 Gb fibre channel-verbindingen, met behoud van de vertrouwde hardware- en softwarefunctionaliteit van de PowerVault MD32x0/36x0-arrays. De arrays bieden een niveau van bedrijfscontinuïteit dat naadloos aansluit op de behoefte van klanten aan oplossingen die high availability en disaster recovery bieden.

De EqualLogic FS7500 zal in het derde kwartaal van 2011 verkrijgbaar zijn. Versie 5.1 van de EqualLogic-firmware kan in het derde kwartaal van 2011 worden gedownload via de EqualLogic Support-website. De kosten voor de EqualLogic-software zijn inbegrepen in de prijs van de arrays. Klanten met een geldige Dell ProSupport1-overeenkomst kunnen software-updates zonder extra licentiekosten downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-09T11:40:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.