Viafrica zoekt tips over hardware-vervangingen

De Nederlandse organisatie Viafrica en detacheerder IT-Staffing lanceren de campagne 'Doneer je netwerk'. Zelfstandige ict-professionals wordt gevraagd hun netwerk in te zetten om donaties van afgeschreven hardware te realiseren. De opbrengst van de gedoneerde hardware wordt ingezet voor ict-projecten van Viafrica voor de onderwijssector in Tanzania en Kenia. Computable steunt dit initiatief.

Deelnemende ict-professionals kunnen zich inschrijven via 'doneer je netwerk'-groepen op LinkedIn, Facebook of http://www.doneerjenetwerk.nl/Viafrica vraagt ze om hun netwerk in te zetten om de stichting concrete tips te verschaffen over hardware-vervangingstrajecten bij bedrijven en organisaties.

Wanneer de tip resulteert in een donatie van afgeschreven hardware ontvangt de ZZP'er vijf procent van de opbrengst in de vorm van tegoedbonnen, te besteden aan hardware. Die bonus wordt overigens niet in mindering gebracht op de hardware-opbrengsten, maar is afkomstig uit algemene Viafrica-gelden. De door bedrijven gedane donatie komt dus in zijn geheel terecht bij concrete ict-projecten van Viafrica.

Hardware-opbrengsten

Alle donaties worden verwerkt via PC-Donatie, een gezamenlijk initiatief van Viafrica en pc-verwerker SiSo. De hardware wordt geïnventariseerd, verkocht of, wanneer dit niet mogelijk is, milieuvriendelijk verwerkt. De opbrengsten van iedere donatie worden voor honderd procent gebruikt binnen specifieke ict-projecten van Viafrica voor de onderwijssector in Kenia en Tanzania.

Detacheerder IT-Staffing nodigt zijn volledige netwerk van zelfstandige ict-professionals uit om aan de 'Doneer je netwerk'-campagne mee te doen. De afgelopen jaren heeft een groot aantal IT-Staffing consultants de Viafrica-kantoren in Kenia en Tanzania ter plaatse ondersteund en geadviseerd. IT-Staffing directeur Wessel van Alphen: 'We willen zelfstandige ict-professionals bewegen zich nu ook vanuit Nederland in te zetten voor duurzame ontwikkeling.'

CLASSworks-programma

Viafrica heeft sinds 2003 ruim 150 computerlokalen ingericht in Tanzania, Kenia en Sierra Leone via haar CLASSworks-programma. CLASSworks voorziet in de begeleiding van scholen bij alle essentiële onderdelen die samenhangen met het beheer en gebruik van een computerlokaal op scholen in het voortgezet onderwijs. Ook training van docenten, onderhoud en support maken onderdeel uit van het programma. Alle opbrengsten van de 'Doneer je netwerk'-campagne zullen direct ten goede komen aan deze projecten. Viafrica-directeur Joost Dam: 'Netwerken vormen in Afrika het sociale vangnet, sociale netwerken in Nederland kunnen bijdragen aan verdere ontwikkeling in Afrika.'

Hardware doneren aan Viafrica

Bedrijven kunnen hun afgeschreven hardware, met een minimale waarde van 500 euro, doneren aan Viafrica via PC-Donatie. Die zorgt ervoor dat de hardware wordt geïnventariseerd en opgehaald. Eventueel nog aanwezige data worden veilig gesteld en verwijderd. Hardware die niet meer bruikbaar is, zal op verantwoorde wijze worden aangeboden bij gerenommeerde recyclingbedrijven. De overige hardware wordt verkocht. Van de opbrengst schaft PC-donatie nieuwe hardware aan die in projecten in Afrika wordt ingezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-03T10:07:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.