Gemeente Den Haag gaat over op IPv6 internet

In opdracht van de Gemeente Den Haag hebben ict-dienstverleners Getronics en SecureLink de Gemeente Den Haag aangesloten op het IPv6 internet. De gemeente Den Haag heeft inmiddels de beschikking en werking over een /32 publiek subnet. De externe dns van de Gemeente Den Haag is opgezet met IPv6 en de zone denhaag.nl is klaar voor IPv6.

De gemeente Den Haag is tevreden over de gang van zaken rond de migratie naar IPv6, aldus Glenn Lutke Schipholt, manager infrastructure bij de Gemeente Den Haag. 'We nodigen iedereen uit om in ons stadsdeelkantoor Leyweg om de IPv6 implementatie te komen testen. Extra trots zijn wij dat wij dit project op de zogeheten IPv6 dag wereldwijd op 8 juni hebben gerealiseerd.'

Volgens Schipholt is het relatief eenvoudig om IPv6 op te zetten met de Infoblox-oplossing die is geïmplementeerd bij de gemeente Den Haag. 'De zogeheten glue-records worden automatisch toegevoegd en de realisatie van een dual-stack infrastructuur is op deze manier overzichtelijk en eenvoudig. Ook de DNSSEC-implementatie kent het zogeheten 'one-click' principe in de Infoblox oplossing.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk zo'n aankondiging. Maar als je wat later gaat kijken wat er van terecht is gekomen (geef ze een paar maanden om de boel goed op de rails te krijgen..) zie je dit:
(2011-09-09)

het commando "host -t AAAA denhaag.nl" zegt:
denhaag.nl has no AAAA record

En als je op denhaag.nl zelf zoekt op ipv6 levert dat geen enkele verwijzing op.

Dus de opmerking over "de externe DNS" is ondertussen terug gedraaid.

Jammer.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-09T15:55:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.