Nieuwe dataopslag voor zeetransportspecialist

Specialised Port Solutions, een Amsterdams bedrijf gespecialiseerd in ict-dienstverlening voor de zeescheepvaart, heeft gekozen voor een EMC VNX-oplossing voor dataopslag. De nieuwe opslagomgeving wordt opgeleverd door dataopslagspecialist MTI . De VNX-reeks, die begin dit jaar is geïntroduceerd, convergeert EMC's san- en nas- systemen in één platform.

Ronald van der Does, it-manager bij Specialised Port Solutions, zegt dat zijn it-systemen altijd beschikbaar zijn voor zowel communicatie intern als met partners en leveranciers.  'We zijn 365 dagen per jaar en 24 uur per dag operationeel. Als bijvoorbeeld een schip afvaart naar zee heeft een agent twee uur de tijd dit voor te bereiden. Beschikbaarheid van informatie is daarbij cruciaal. Het schip moet onder meer aangegeven worden bij de Douane en de Koninklijke Marechaussee. Dit gebeurt allemaal elektronisch. Als dit niet lukt door toedoen van de agent, kunnen we hoge boetes krijgen.'

NAS en SAN

Om dit te voorkomen en te zorgen dat het proces vlekkeloos verloopt moest Specialised Port Solutions kiezen voor een nieuwe dataopslagomgeving. Uiteindelijk viel de keuze voor een centraal VNX-opslagsysteem uitgebreid met failover. Mocht er een server uitvallen, dan kan de andere server het werk overnemen zodat data altijd beschikbaar is. In nauwe samenwerking met implementatiepartner MTI is het hele project binnen twee maanden gerealiseerd; van kennismakingsgesprek tot implementatie en migratie. 'De systemen zijn daarvoor niet uit geweest', zegt Van der Does.

De VNX-reeks, die begin dit jaar is geïntroduceerd, convergeert EMC's san- en nas- systemen in één platform. De VNX-systemen draaien in de drie Solutions Centers van MTI Technology in Engeland, Frankrijk en Duitsland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-24T09:04:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.